Teknoloji

Qualcomm tasarruf planını uygulamaya başladı

qualcomm stable diffusion ai
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

qualcomm tasarrufBroadcom’un Qualcomm’u 117 milyar dolar değerinde bir teklif karşılığında satın alma planı, ABD Başkanı Donald Trump tarafından engellenmişti. Bu gelişmenin ardından eski CEO Paul Jacobs’ın şirketi borsadan çekmek için harekete geçtiğine dair haberler de bir süre önce gündeme gelmişti. Broadcom ve Qualcomm arasında bir anlaşma sağlanacak olsa bile, bunun en az iki aydan önce gerçekleşmesi beklenmiyor. Qualcomm tasarruf planlarını uygulamaya koyarak bekleme süresinde normal operasyonunu sürdüreceğinin işaretini veriyor.

Şirket geçtiğimiz ocak ayında maliyetlerde 1 milyar dolarlık bir kesinti yapmayı planladığını açıklamıştı. Reuters’ın haberine göre, Qualcomm bu planı 3 aylık bir zaman diliminin ardından uygulamaya koydu. Plan çerçevesinde ilk etapta açıklanmayan sayıda çalışanla yolların ayrıldığı belirtildi. Şirket işten çıkarılan çalışanların sayısı konusunda bir bilgi vermese de, ABD’nin Kaliforniya eyaletinde yapılan resmi bir başvuru bu sayının en az 50 olduğunu işaret ediyor.

Qualcomm’un yılın başında tasarruf kararı almasındaki nedenlerden birisi de, şirketin hissedarlarının aklının Broadcom tarafından çelinmesini engellemekti. O dönemde Broadcom, hisse başına 60 dolar nakit ve 10 dolarlık Broadcom hissesi teklif ediyordu. Şubat ayında ise teklif 60 dolar nakit ve 22 dolarlık Broadcom hissesi şeklinde revize edilmişti. Qualcomm’un daha önce NXP için verdiği ve kabul edilen teklifini yenilemesinin ardından ise Broadcom hisse başına teklif ettiği toplam rakamı 79 dolara çekmişti.

Qualcomm tasarruf önlemlerini uygulamaya devam ederken, bir yandan da NXP’yi satın almak için yaptığı anlaşmanın onaylanmasını bekliyor. Ancak bu onayın Çin tarafından verilecek olması, işleri biraz daha karmaşık hâle getiriyor. ABD ve Çin arasındaki ticaret savaşı nedeniyle Çin’in işleri iyice ağırdan alması, Qualcomm cephesinde endişeye yol açıyor.

İLGİLİ HABERLER