Teknoloji

Qualcomm Snapdragon 7 serisinin yeni üyesini tanıtacak

qualcomm snapdragon 8 gen 4

Qualcomm 17 Mart’ta bir etkinlik gerçekleştireceğini açıkladı. Şirketin bu etkinlikte Snapdragon 7 Gen 2 işlemciyi duyurması bekleniyor. Qualcomm Snapdragon 7 Gen 1 işlemcinin duyurusunu geçtiğimiz yılın ilkbaharında yapmıştı. Dolayısıyla bu etkinlikte de Snapdragon 7 Gen 2’nin tanıtılma ihtimali yüksek görünüyor. Snapdragon 8 Plus Gen 2’nin bu etkinlikte gözler önüne çıkıp çıkmayacağı ise belirsizliğini koruyor.

Snapdragon 7 Gen 2 isminin de henüz doğrulanmadığını belirtmek gerekiyor. Snapdragon 7 Plus Gen 1 ismi de seçenekler arasında sayılsa da, aradan geçen bir yılın ardından Snapdragon 8 Gen 2 ile bağın koparılmaması için Snapdragon 7 Gen 2 isminin tercih edilmesi daha mantıklı bir seçenek gibi görünüyor.

Yeni işlemci hakkında bilinenler sınırlı. Ancak internete sızan Geekbench benchmark testinin sonucuna göre; Snapdragon SM7475’te bir adet 2.92 GHz Cortex-X2, üç adet 2.5 GHz Cortex-A710 ve dört adet de 1.8 GHz Cortex-A510 çekirdek bulunuyor. Grafik işlemcisi olarak ise 580 Hz Adreno 725’in tercih edildiği belirtiliyor.

qualcomm snapdragon 7 serisi

Qualcomm Snapdragon 7 Gen 2 TSMC tarafından üretilecek

Eğer bu iddia doğruysa, Qualcomm ilk kez Cortex-X2 çekirdeğini orta segmentte konumlanan bir işlemcide kullanmış olacak. Qualcomm Snapdragon 7 Gen 2’nin TSMC tarafından 4 nm tasarımıyla üretilmesi de konuşulanlar arasında yer alıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER