Manşetler

Snapdragon 8 Plus Gen 1 ve Snapdragon 7 Gen 1 işlemciler tanıtıldı

snapdragon 8 plus gen 1 7 gen 1
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm’un Snapdragon 8 Gen 1 işlemcisi, Samsung’un amiral gemisi Galaxy S22 serisi de dahil olmak üzere, 2022’nin en önemli Android akıllı telefonları için zemin hazırladı. Ancak şimdi bu işlemci “en iyi” unvanını, şirketin cuma günü duyurduğu ve yakında gelecek Snapdragon 8 Plus Gen 1 sürümü ile birlikte kaybetmek üzere.

Snapdragon 8 Plus Gen 1, Qualcomm’un belirttiğine göre, yüzde 10 daha hızlı CPU performansı, yüzde 10 daha yüksek GPU saat hızları sunacak ve “yaklaşık 1 saat boyunca sürecek oyunda veya 50 dakikalık sosyal medya gezintisinde yüzde 15 daha az güç tüketecek.

Teknik olarak Qualcomm, hem CPU hem de GPU’dan yüzde 30’a kadar daha iyi güç verimliliği ve vat başına yüzde 20 daha iyi AI performansı elde ettiğini söylüyor. Ancak bunların tümü daha fazla pil ömrüne dönüşmek zorunda değil, bazıları performans tarafında kazanç sağlayacaktır.

Qualcomm, özellikle yeni çipin daha iyi bir sürdürülebilir performansı sağladığını söylüyor. Teorik olarak oyun oynarken veya 5G’yi kullanırken ısınacak işlemcinin saat frekansını daha uzun süre koruyor. Elbette bu, telefon üreticilerinin çipi nasıl soğuttuğuna da bağlı olacak.

Şirket, ek performansın ve verimliliğin nereden geldiğini açıklamıyor, ancak AnandTech bunların arkasındaki temel nedenin çipin nerede ve nasıl üretildiği konusunda tam bir değişiklik olduğunu bildiriyor. Samsung’un 4nm’si yerine TSMC 4nm mimarisi tercih edilmiş. Her ikisi de “4nm” ibaresini taşısa da, bir düğümde bundan daha fazlası vardır ve düğümler yıllardır bir transistörün gerçek boyutunu ölçmemiştir.

snapdragon 8 plus gen 1

Wi-Fi, Bluetooth, 10 Gb/sn teorik 5G ve 8K HDR video çekimi gibi özellikler Snapdragon 8 Gen 1’e nazaran değişmemiş olsa da, çipin diğer özelliklerinden bazılarını yukarıdaki sunum sayfasında görebilirsiniz. Qualcomm, Snapdragon 8 Gen 1 ile Plus Gen 1’in birlikte var olmaya devam edeceğini söylüyor. Bu nedenle Plus işlemcili telefonların fiyatının biraz daha yüksek olması beklenebilir. yanında yaşayacağını söylüyor, bu yüzden muhtemelen bir fiyat primi bekleyebilirsiniz.

Snapdragon 7 Gen 1 de tanıtıldı

Ayrıca Qualcomm cuma günü yeni Snapdragon 7 Gen 1 işlemcinin de duyurusunu yaptı. Şirket bu yeni işlemcinin önceki nesle göre yüzde 20 grafik performansı artışı sağladığını söylüyor. Ayrıca bu yonga set, oyunların daha akıcı görünmesini sağlamak için çerçevelerde enterpolasyon yan “Adreno Frame Motion Engine” gibi özellikleri sayesinde oyuncuları hedefliyor. eklenmesiyle oyuncuları hedeflediğini öne sürüyor.

snapdragon 7 gen 1

Şirketin basın açıklamasından, “oyun telefonu” üreticilerinin bu işlemci yerine 8 Plus Gen 1’i seçtikleri açıkça görülüyor. Asus ROG ve Black Shark gibi oyun telefonu üreticilerinin yanı sıra Honor, iQOO, Lenovo, Motorola, Nubia, OnePlus, OPPO, OSOM, realme, RedMagic, Redmi, vivo, Xiaomi ve ZTE gibi üreticiler en üst sınıf işlemciyi taşıyan telefonlarını çıkaracak.

Honor, Oppo ve Xiaomi, yakında 7 Gen 1 işlemcili cihazlar çıkaracak markalar olarak listeleniyor. Bu telefonların çıkışı daha önce olabilir, 2022’nin ikinci çeyreğinde, yani içinde bulunduğumuz üç aylık dönemde gelecekleri belirtiliyor. Snapdragon 8 Plus Gen 1 cihazları ise yılın üçüncü çeyreğinden itibaren gelecek.

İLGİLİ HABERLER