Teknoloji

Qualcomm Quick Charge teknolojisini kablosuz şarja taşıyor

qualcomm quick charge
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Qualcomm Quick Charge teknolojisi duyurulduğu dönemde fark yaratsa da, zaman içinde biraz demode kalmıştı. Özellikle kablosuz şarjın revaçta olduğu bir dönemde kablolu şarjda sıkışıp kalması Quick Charge’ın aleyhine bir durum oluşturmuştu. Bu sıkıntının farkında olan Qualcomm, değişim için beklenen adımı sonunda attı.

Şirket, Quick Charge teknolojisinin kablosuz şarjda kullanılacak versiyonunu 2019 Mobil Dünya Kongresi’nde (MWC 2019) duyurdu. Qualcomm’un talimatlarına uyan kablosuz şarj matları telefonların pilini hızlı şekilde doldururken, tutarlılığı ve güvenliği de ön planda tutacak. Şirket bu sayede matların çalışırken aşırı ısınması veya performanslarının düşmesi gibi durumlarla karşılaşılmayacağının altını çiziyor.

Bu noktada Qualcomm’un Qi kablosuz şarj standardını devredışı bırakmak gibi bir amacının olmadığını belirtmek gerekiyor. Qi ve Quick Charge’ın birlikte çalışabilmesinin kendisi için önemli olduğunun altını çizen şirket, bir kablosuz şarj matının iki standardı da destekleyebileceğini ifade etti.

Qualcomm Quick Charge teknolojisinin kablosuz şarj alanındaki uygulamalarını kısa bir süre içinde görmek mümkün olacak. Xiaomi’nin Mi 9 ile birlikte duyurduğu kablosuz şarj matı, bu teknolojinin ilk örneklerinden biri olma özelliğini taşıyor. Diğer kablosuz şarj matı üreticilerinin de kısa süre içinde Xiaomi’nin yanında yerlerini alması bekleniyor.

İLGİLİ HABERLER