Manşetler

Xiaomi Mi 9 tanıtıldı: Hızlı kablosuz şarj, üç arka kamera

Xiaomi Mi 9 aylardır paylaşılan ipuçlarının ve internete sızan bilgilerin ardından sonunda resmen gözler önüne çıktı. Akıllı telefonun kalbinde Qualcomm’un en yeni yonga seti Snapdragon 855 bulunuyor. Snapdragon 855’e eşlik eden bellek kapasitesi ise 6 veya 8 GB olarak değişiyor.

Mi 9’un tanıtıldığı etkinlikte konuşan Xiaomi CEO’su Lei Jun, Game Turbo adını taşıyan özel bir modu da duyurdu. Bu modun telefonun performansını artıracağını belirten Jun, ekrandaki görüntünün de oyunlar için optimize edileceğinin altını çizdi. Jun, Game Turbo moduna sahip Mi 9’un “bir rakibin 980 cihazına göre” daha yüksek bir kare sayısı tutturmayı başardığını belirtti. Xiaomi CEO’sunun bu sözüyle Huawei’yi ve Kirin 980 işlemcisini kastettiğini görmek çok zor değil.

Mi 9’un arkasında üç lensli bir kamera modülünün bulunacağı daha önce açıklanmıştı. Bu üçlü içinde ana kamera görevini 48 megapiksel çözünürlüklü lens üstleniyor. f/1.75 diyafram genişliğine sahip bu lens, lazer otomatik odaklama özelliği de sunuyor. Ana sensöre 12 megapiksel çözünürlüklü telefoto lens ve 16 megapiksel ultra geniş açılı lens eşlik ediyor. 117 derece görüş açısı olan lens, 4 cm. makro fotoğraf yeteneğine de sahip. Üç lensli bu modül, yapay zekâ özellikleriyle destekleniyor. Geniş açılı fotoğraflarda yüzlerdeki deformasyonun düzeltilebilmesi sunulan yapay zekâ özellikleri arasında bulunuyor.

Ancak bu yapay zekâ özellikleri arasında öne çıkan “Ay Modu” oluyor. Ay Modu sayesinde Dünya’nın uydusunun net ve detaylı fotoğrafları çekilebilecek. Bu modun diğer parlak ve uzak gök cisimlerinin çekiminde de kullanılması gerekiyor. Ay Modu’nun nasıl bir fark yarattığı da örnek fotoğraflarla gösterildi.

xiaomi mi 9Xiaomi Mi 9, 6.39 inç büyüklüğünde bir ekrana sahip. Ekranın üst kısmındaki su damlası şeklindeki çentikte 20 megapiksel büyüklüğünde bir kamera yer alıyor. Kasanın yüzde 90.7’lik kısmını kaplayan ekran, Full HD+ çözünürlüğe sahip. Akıllı telefonun arka panelinin de kavisli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Üç arka kamera ve HD kalitede selfie’ler çekebilen ön kameranın yanında Mi 9’un dikkat çekici başka özellikleri de mevcut. NFC desteğine sahip telefon, kızılötesi özelliğiyle TV ve klimalar içn kumanda olarak kullanılabiliyor. Jun, kızılötesi kumanda özelliğinin Mi 8’de olmamasına rağmen kullanıcılardan gelen talep doğrultusunda geri getirildiğini belirtti. Mi 8’e kıyasla daha büyük bir ses sürücüsü bulunan Mi 9, 0.9cc büyüklüğünde bir ses çemberi barındırıyor.

Akıllı telefonun 3300 mAh kapasiteli pilini 60 dakika içinde tamamen doldurmak mümkün oluyor. 20W hızlı kablosuz şarj özelliğiyle Huawei ve Samsung’u geride bırakan Xiaomi, telefonu 90 dakika içinde kablosuz olarak tamamen şarj etmeyi sağlıyor. Kablosuz şarj özelliğinin daha yoğun kullanılmasını isteyen Çinli üretici, bunun için çeşitli aksesuarlar da sunuyor. 15 dolarlık kablosuz şarj cihazı, 22 dolardan satılacak 10000 mAh kapasiteli power bank ve 25 dolarlık araç içi kablosuz şarj ünitesi, Mi 9 ile birlikte satılacak.

Xiaomi Mi 9 için Alita: Battle Angel ile birlikte hazırlanan ve sınırlı sayıda üretilen şeffaf bir versiyon da bulunuyor. Kamerası biraz daha farklı olan bu özel versiyonda f/1.47 diyafram genişliğine sahip ekstra bir lens yer alıyor. Özel versiyonda bellek kapasitesi de 12 GB’ye yükseliyor.

6 GB RAM ve 128 GB dahili depolama alanına sahip Xiaomi Mi 9 için Çin’de 2999 yuan (2370 TL) ödemek gerekiyor. 8 GB RAM’e sahip modelin fiyat etiketinde 3299 yuan (2607 TL) yazıyor. 12 GB RAM ve 256 GB dahili depolama alanına sahip şeffaf versiyon ise 3999 yuan (3160 TL) karşılığında satılacak.

İLGİLİ HABERLER