Teknoloji

Qualcomm Quick Charge 3+ daha fazla telefonu hızlı şarjla buluşturacak

qualcomm stable diffusion ai

Qualcomm Quick Charge 3 Plus adını verdiği yeni hızlı şarj teknolojisini duyurdu. Şirket, Quick Charge 3+ ile “uygun fiyatlı” akıllı telefonlarda da hızlı ve verimli şarj imkanını sunmayı hedefliyor. Quick Charge 3+’ı sunan ilk akıllı telefon ise Çin’de gözler önüne çıkan Xiaomi Mi 10 Lite Zoom oldu.

Quick Charge 3+, geçmiş nesillere göre yüzde 35 oranında daha yüksek şarj hızı vadediyor. Qualcomm’un verdiği bilgiye göre, Quick Charge 3+ sayesinde telefonların pili sadece 15 dakikalık şarjın sonunda yüzde 50 doluluk oranına ulaşabiliyor. Bu da Quick Charge 3+’ın Quick Charge 4+ kadar hızlı olduğu anlamına geliyor.

Quick Charge 3+’ın verimliliği de Qualcomm’un dikkat çektiği noktalar arasında bulunuyor. Şirketin verdiği bilgiye göre; bu teknolojiye sahip telefonlar, geçmiş nesillere kıyasla 9 santigrat derece daha az ısınıyor.

qualcomm quick charge 3 plus

Quick Charge 4+’ta telefonun USB-C girişinin bulunması gibi bir zorunlululuk söz konusu. Quick Charge 3+’ta ise USB-A konvektörü üzerinden ultra yüksek şarj hızlarına ulaşılabiliyor. USB-A’dan USB-C’ye kablolarını destekleyen teknoloji, 20mV’ye kadar ölçeklendirilebilir voltaj desteğine de sahip. Quick Charge 2.0 ve 3.0 uyumlu cihazlar için geriye dönük destek sunan Quick Charge 3+, entegre güç kablosu belirleme özelliğini de barındırıyor.

Qualcomm, Quick Charge 3 Plus teknolojisini ilk olarak Snapdragon 765 ve 765G işlemcili orta segment cihazlarda sunacak. Önümüzdeki dönemde tanıtılacak yeni Snapdragon işlemcileri de Quick Charge 3+’ı destekleyecek.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER