Teknoloji

Qualcomm NVIDIA Kal-El’den çekinmiyor

Qualcomm, NVIDIA’nın yakında çıkarması beklenen Kal-El yongasetinden çekinmiyor. Şirketin iddiası, HTC Sensation’da 1.2 GHz’lik formunun yer aldığı, 1.5 GHz MSM8660 yongasının Tegra 2’nin halefini performans anlamında geçeceği yönünde. Qualcomm Avrupa Pazarlama ve İş Geliştirmeden Sorumlu Kıdemli Direktör Ben Timmons çift çekirdekli işlemcilerinin standart bir dört çekirdekli işlemciye göre daha iyi performans gösterdiğini ileri sürüyor.

Timmons’a göre dört çekirdeğin en önemli avantajı kağıt üstünde, ki bu da üreticileri ve tüketicileri etkiliyor. Böylelikle “en iyisi bizde” deme avantajına sahip olunduğunu dile getiren direktör, cihazlar açısından duruma bakıldığında sanılandan daha fazla ayrıntının bulunduğuna dikkat çekiyor.

Qualcomm’un da yol haritasında dört çekirdekli işlemciler var, ancak bunların 2012’nin başına kadar çıması beklenmiyor. Örneğin, APQ8064 mevcut Snapdragon’larda yer alan Scorpion çekirdeklerinin aksine dört adet gelecek nesil Krait çekirdeği kullanacak, 2.5 GHz’e kadar hız sunacak ve yeni çift veya dört çekirdekli Adreno grafik işlemcilerle eşlenecek. Timmons, APQ8064’ün Windows ARM programının bir parçası olacak şekilde Windows 8 tabletlerde geleceğini, ancak dört çekirdekli MSM’in akıllı telefonlara özel versiyonunun da bulunacağını dile getirdi. Ancak bunun için net bir zaman vermedi.

Tüm bunlara rağmen, Qualcomm asenkron çift çekirdekli işlemcilerin performans ve batarya verimliliği açısından en iyi dengeyi sunduğunu düşünüyor. Timmons, ARM tabanlı yongasetlerin x86 işlemcilerle aynı gücü sunmasına odaklanmak yerine, bir işlemin gerçekleştirilmesi için ne kadar güce gereksinim olduğuna odaklandıklarını söyledi.

NVIDIA’nın Tegra Zone adı verilen oyun indirme mağazasına bir karşılık verip vermeyeceklerine dair soruya ise Timmons, Qualcomm’un Snapdragon Game Pack adını verdiği mağazasını alternatif bir içerik mağazası olarak konumlandırmayı amaçlamadıklarını söyledi. Servis işinde olmadıklarını dile getiren yöneticisi bunu istemediklerinin de altını çizdi. Bunun yerine şirket cihaz üreticilerinin Snapdragon yongasetlerini kullanmalarına odaklanmış durumda.

İlgili – SlashGear

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER