Teknoloji

Qualcomm Başkanı Cristiano Amon CEO görevine geliyor

cristiano amon qualcomm

Qualcomm yeni bir CEO’ya hazırlanıyor. Halihazırda şirketin başkanı olarak görev yapan Cristiano Amon, 2014’ten bu yana CEO olarak görev yapan Steve Mollenkopf’un yerini alacak. Amon, bir süredir şirketin halka açık yüzü olarak görev yapıyor ve tanıtımları yönetiyordu. Snapdragon 888 gibi yeni ürünlerin tanıtımı, onu dümende Mollenkopf’un yerini almak için bariz bir seçim haline getiriyor.

Mollenkopf?un CEO olarak görev yaptığı süre boyunca, Qualcomm’un sayısız zorlukla karşı karşıya olduğunu gördük. Antitröst suçlamaları, rekabete aykırı davranış iddiaları ve Apple ile ilişkilerin kopmasına neden olan büyük bir kavga (bir anlaşmayla işler düzelmeden önce) Mollenkopf’un görevi boyunca yaşananlar arasındaydı. Ama aynı zamanda Qualcomm’un, mobil işlemciler sektörünü neredeyse tamamen domine eden bugünkü devasa büyümesini de görevi bırakacak olan CEO yönetti.

Müstakbel Qualcomm CEO’sunun açıklamaları

Amon yaptığı açıklamada, “Qualcomm’un bir sonraki CEO’su seçilmekten onur duyuyorum, Steve ve Yönetim Kurulu’nun bana olan güvenini takdir ediyorum,” dedi. “Qualcomm inanılmaz bir şirket. On yıllardır inovasyonun ön saflarında yer alıyoruz ve ileride de bu pozisyonu korumayı bekliyorum. Qualcomm, 5G’nin genel cihazlara ve mobilin ötesine genişlemesini sağlamanın yanı sıra, teknolojilerimiz her şeyi buluta bağlamak için gerekli hâle geldiğinden, çok sayıda sektörün dijital dönüşümünde önemli bir rol oynamaya hazırlanıyor.”

Amon 30 Haziran’da dizginleri eline alacak ve Mollenkopf belirtilmemiş bir süre boyunca “stratejik danışman” olarak şirkette kalmaya hazırlanıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER