Teknoloji

Powerbeats 4 kulaklığın izleri en yeni iOS 13 güncellemesinde görüldü

powerbeats 4

Apple, iOS 13.3.1 güncellemesini geçtiğimiz gün yayınlamıştı. MacRumors sitesinde yayınlanan bir habere göre, şirketin yeni Powerbeats serisi kulaklığının izleri de bu güncellemede görülüyor. Kulaklığın Powerbeats 4 adıyla resmiyet kazanması bekleniyor.

“Yarı kablosuz” olarak tanımlanabilecek Powerbeats serisinde iki kulaklık topuzu bir kabloyla birbirine bağlanıyor. Ancak telefon ile bağlantı Bluetooth üzerinden sağlanıyor. Apple, Powerbeats 3‘ü 2016’da çıkarmıştı. Powerbeats Pro ise 2019’da kullanıcılarla buluşmuştu.

iOS 13.3.1’de görülen ikona bakıldığında Powerbeats 4’teki en büyük değişimin kablonun yeri olduğu görülüyor. Powerbeats 3’te kablo, kulak topuzunun ön kısmından çıkıyordu. Powerbeats 4’te ise kablo, kulak topuzunun arkasına taşınmış gibi görünüyor.

Powerbeats 4 Apple’ın H1 işlemcisiyle gelebilir

MacRumors’un haberine göre, Powerbeats 4’ün Apple’ın en yeni H1 işlemcisiyle birlikte gelmesi muhtemel görünüyor. Bu da kulaklığın “Hey Siri” ve “Siri ile Mesajları Seslendir” gibi özellikleri destekleyeceği anlamına gelebilir.

Apple daha önce de bir kablosuz kulaklığın işaretini yine bir yazılım güncellemesiyle vermişti. Şirket, 2019’un mart ayının sonlarında yayınladığı iOS 12.2’de tamamen kablosuz kulaklığı Powerbeats Pro’yu göstermişti. Kulaklık da güncellemenin yayınlanmasından kısa süre sonra resmen tanıtılmıştı. AirPods Pro ise resmi duyurudan önce iOS 13.2’nin beta sürümünde görülmüştü. Dolayısıyla Powerbeats 4’ün de şubat ayı içinde tanıtılması sürpriz olmayacaktır.

İLGİLİ HABERLER