Ulaşım

Porsche Mission E yollara Taycan ismiyle çıkacak

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

porsche taycanPorsche Mission E olarak tanımladığı elektrikli otomobilinin yollara hangi isimle çıkacağı konusunda sonunda kararını verdi. Şirketin elektrikli spor otomobili Taycan ismiyle yollarda olacak. Porsche Taycan ile öncelikli olarak Tesla’yı kendisine rakip seçmiş gibi görünüyor.

Taycan’ın tanıtımı için de kolları şimdiden sıvayan Porsche, ilk tanıtım videosunu yayınladı. Videoda 2015’te gözler önüne çıkan konsept modelden pek de farklı durmayan bir araç silueti görünüyor.

Taycan için Porsche’nin seçtiği “Ruh, elektrikli” sloganı da tanıtım videosuyla ortaya çıkarken, geçmişten bugüne Porsche’ye bir bakış atan tanıtım videosunda Taycan konusunda fazla bir ipucu edinmek mümkün olmuyor. Yine de, şık çizgilere sahip olacağını belli eden otomobil, Tesla almayı düşünenleri bu kararlarını gözden geçirmeye teşvik edecek potansiyeli olduğunu gösteriyor.

Porsche Taycan’ın fiyatı konusunda da şimdilik somut bir bilgi vermiş değil. Ancak mevcut tablo, Taycan’ın Tesla Model S ve Model X gibi araçlarla aynı fiyat aralığında duracağını gösteriyor. Porsche markasının elektrikli otomobil pazarında Tesla’yı alt edip edemeyeceğini görmek için biraz daha sabretmek gerekiyor.

İLGİLİ HABERLER