Teknoloji

Porsche Design Huawei Mate 30 RS lüks geleneği devam ettiriyor

porsche design huawei mate 30 rs

Huawei, Mate serisini tanıtırken lüks bir Porsche Design versiyonu tanıtma geleneğini bu yıl da bozmadı. Porsche Design Huawei Mate 30 RS, Mate 30 ve Mate 30 Pro ile birlikte gözler önüne çıktı. Akıllı telefon, tıpkı selefleri gibi, lüks bir deneyim yaşamak isteyenlere ulaşmayı hedefliyor.

Mate 30 RS’in temelinde Mate 30 Pro bulunuyor. İki telefonun dış görünüşleri ve teknik özellikleri arasında sayıca az ama belirgin farklar mevcut. Mate 30 RS’te Halo Ring tasarımını kullanmayan Huawei, lensleri panelin ortasından geçen siyah şeritin üstüne yerleştirmiş. Bu da Mate 30 RS’i görsel açıdan selefi Mate 20 RS’e yakın tutuyor. Bu siyah şeritin etrafındaki deri kaplı alan içinse kullanıcılara kırmızı ve siyah olmak üzere iki farklı renk seçeneği sunuluyor. Bu tasarıma ilhamını veren ise Porsche’nin spor otomobillerinden başkası değil.

Ön tarafta ise Huawei’nin kenarlara kavislenen yeni Horizon ekranı bulunuyor. Bu OLED panelin üst kısmında ise, Mate 30 Pro’da olduğu gibi, büyük çentik yer alıyor. Çentik ön kamera, yüzle kilit açma ve hareket algılama sensörlerine ev sahipliği yapıyor.

porsche design huawei mate 30 rsMate 30 RS’in teknik kadrosu ise Mate 30 Pro ile hemen hemen aynı. Akıllı telefonun kalbinde Kirin 990’ın 5G desteği olmayan versiyonu bulunuyor. Bu işlemciye 12 GB RAM ve 512 GB dahili depolama alanı eşlik ediyor.

Porsche Design Huawei Mate 30 RS de Google uygulamaları olmadan geliyor

Yazılım tarafında da Porsche Design hayranlarının hoşuna gidecek küçük dokunuşlar görmek mümkün. Kullanıcılara özel ikonlar ve duvar kağıtları sunuluyor. Mate 30 serisinin diğer üyeleri gibi, Mate 30 RS’te de Google’ın uygulama ve servisleri bulunmuyor. Bunun telefon için önemli bir handikap olduğu söylenebilir.

Porsche Design Huawei Mate 30 RS, tahmin edilebileceği üzere, oldukça yüksek bir fiyat karşılığında satılacak. Telefonun Avrupa’daki fiyat etiketinde 2 bin 350 avro yazacak.

İLGİLİ HABERLER