Teknoloji

Popcorn Time tarayıcı versiyonunun ömrü kısa oldu

popcorn-time-020915

Korsan yollarla film izleme platformu Popcorn Time’ın tarayıcı versiyonunun ömrü kısa oldu. “Browser Popcorn” adını taşıyan sayfa, faaliyete geçmesinden yalnızca iki gün sonra kapatıldı. Sitenin sahibi 15 yaşındaki Milan Kragujevic, Amerikan Sinema Filmleri Derneği (MPAA) tarafından kendisine bir haksız uygulamayı durdurma emri iletildiğini belirtti.

MPAA’nın alan adı ve sağlayıcısının peşine düşmesi de Kragujevic’in henüz yolun başındayken alan adını değiştirmesine neden oldu. Kragujevic siteyi ayakta tutmak için hızlı bir girişimde bulunsa da, sonrasında kararından vazgeçti ve Popcorn Time’ın tarayıcı versiyonunu kapattı.

“Güzel maceraydı. Ancak artık yola devam etme zamanı.” diyen Kragujevic, Browser Popcorn’u geliştirmekten uzak duracağını belirtti. Browser Popcorn’un korsan için savaşma amacı taşımadığını söyleyen genç yazılımcı, yaptığını “çevrim içi yayın teknolojisi için bir deney” şeklinde tanımladı.

Bu sözleri Kragujevic’in 24 saat önceki açıklamalarıyla pek uyumlu olmasa da, yasal uyarıların insanların düşüncelerini değiştirmesi kulağa şaşırtıcı gelmiyor. Motherboard’a konuşan Kragujevic, Popcorn Time’ın tarayıcı versiyonunun yerini yasal bir film tavsiye servisinin alacağını belirtti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER