Teknoloji

Popcorn Time web sürümü yeni bir geliştiriciyle geri döndü

Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

popcorn-time-020915

Korsan içerik izleme servisi Popcorn Time’ın web sürümü, bu hafta içinde faaliyete geçmesinden kısa bir süre sonra gelişticisi tarafından kapatılmıştı. Ancak bu kapanışın ömrü de fazla uzun olmadı ve Popcorn Time’ın tarayıcı versiyonu Browser Popcorn, yeni bir geliştiricinin kanatları altında ve yeni bir alan adıyla yeniden faaliyete geçti.

The Verge sitesine bir e-posta gönderen Popcorn Time web sürümünün geliştiricisi Milan Kragujevic, Browser Popcorn’u “Ortalık biraz sakinleşene kadar” bir arkadaşına devrettiğini belirtirken, bu devrin kalıcı olabileceği notunu da düştü. Sitenin gelişimiyle ilgilenmeye devam edeceğini söyleyen Milan Kragujevic, sitenin sahibi olmadığının altını çizdi. Kragujevic, Browser Popcorn’un yeni sahibinin 35 yaşındaki deneyimli bir geliştirici olduğunu sözlerine ekledi.

Kragujevic, ilk Browser Popcorn alan adını Amerikan Sinema Filmleri Derneği’nden (MPAA) gelen bir uyarı üzerine değiştirmiş, sonrasında ise Browser Popcorn’u bir film tavsiye sitesine çevireceğini açıklamıştı. Ancak kısa süre içinde bu kararından da vazgeçtiği görülen Kragujevic, gelen yoğun talebin bu değişiklikte etkili olduğunu belirtti.

Popcorn Time’ın yeni web sitesi, alan adını Bahamalar’dan alıyor. Sitenin verileriyse Bulgaristan’daki bir sunucuda saklanıyor. Kragujevic, bu sunucu sayesinde içeriğin güvende olduğunun altını çiziyor. Popcorn Time’ın yeni web sürümünün ömrünün ne kadar uzun olacağı ise zamanla görülecek.

İLGİLİ HABERLER