Teknoloji

Popcorn Time kurucusu kendisini ifşa etti

popcorn-time-100915

Orijinal Popcorn Time miadını doldurup bir “açık kaynak” projesine dönüşse de, platformun “Sebastian” rumuzlu kurucusu kimliğini gizli tutmayı tercih etmişti. Popcorn Time’ın “korsanı yücelten” bir proje olduğu göz önüne alınınca Sebastian’ın bu tutumu sürpriz olmamıştı. Ancak, bu tutumunu değiştiren Sebastian, kimliğini ve Popcorn Time projesini başlatmasındaki motivasyonunu açıkladı.

Gerçek ismi Federico Abad olan Arjantinli tasarımcı, Popcorn Time’ı dilediği filmi vakit kaybetmeden hızla izlemek isteyen insanlar için kurduğunu belirtti. Daha önceki çözümlerin hepsinin kafa karıştırıcı olduğunu söyleyen Abad, annesinin bile rahatlıkla aradığını bulabileceği bir platform oluşturma amacıyla işe koyulduğunu dile getirdi.

Peki Abad başladığı yolculuktan neden vazgeçti? Akıllara gelen ilk ihtimal Popcorn Time’ın karşılaştığı kapanma tehditleri olsa da, Abad kararında kişisel sebeplerin de rolü olduğunu belirtiyor. Popcorn Time’a olan bağlılığının kendisine hem profesyonel hem de kişisel anlamda çok şey kaybettirdiğini belirten Abad, siteye çok yoğun zaman ayırdığı için kız arkadaşının kendisini terkettiğini belirtti.

Abad, telif hakkı sahiplerinin kendisini mercek altına almasının da kararında etkili olduğunu söylemekten kaçınmadı. Popcorn Time’ı kurmaktan ötürü herhangi bir pişmanlığı bulunmadığını ifade eden Abad, platformun yasal yaptırımlarla karşı karşıya kalmaya değmeyeceğini düşündüğü için geri adım attığını sözlerine ekledi.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER