Teknoloji

Polaroid’den sıra dışı çalışan fotoğraf yazıcısı

polaroid lab

Polaroid Originals, ilk Polaroid fotoğraf yazıcısını duyurdu. Polaroid Lab adını taşıyan yazıcıyla akıllı telefonlarla çekilen fotoğrafların baskısını almak mümkün olacak.

Lab, bundan yedi yıl önce Impossible Project tarafından hazırlanan Instant Lab’in güncellenmiş bir versiyonu olarak tanımlanabilir. İçinde üç lensli bir kamera bulunan yazıcı, kullanıcının telefonunda bulunan fotoğrafın bir fotoğrafını çekiyor. Ardından fotoğrafı optimize eden cihaz, baskı sürecini başlatıyor.

iPhone 6 ve üstü iPhone modelleri ile Android telefonların büyük kısmıyla çalışacak şekilde optimize edilen Lab’in pili, micro USB üzerinden şarj ediliyor. Polaroid bu noktada cihazın pil ömrünün 1 ay olduğunu vurguluyor.

Polaroid Lab’de kullanıcıların akıllı telefonlarına Polaroid Originals uygulamasını yüklemeleri gerekiyor. Bu uygulama üzerinden pozlama ve renk düzenleme gibi ayarlar yapılabiliyor. Uygulamanın beta sürümünde bu ayarların görsel olarak temsil edilmediğini belirtmek gerekiyor. Bu da kullanıcıların baskıyı nasıl etkileyeceğini bilmeden ayarlarla oynamasına sebep oluyor.

Kullanıcılar diledikleri takdirde bir fotoğrafı, dokuz baskılık bir kolaj hâline getirebiliyor. Ancak fotoğrafların büyük beyaz çerçeveleri nedeniyle bu kolajların çok da pürüzsüz görünmeyeceğini belirtmek gerekiyor.

Polaroid Lab’de başka fotoğraf yazıcılarında da yer alan daha teknolojik özellikleri görmek de mümkün. Fotoğrafa bir video atanabilmesi de bu özellikler arasında yer alıyor. Kullanıcılar Polaroid Originals uygulamasını açarak telefonlarını bastırılan fotoğrafın üstüne tuttuklarında bir video ortaya çıkıyor. Bu özelliğin bir tür pazarlama hamlesi olduğu söylenebilir.

Polaroid Lab ne zaman çıkacak? Fiyatı ne kadar olacak?

Polaroid’den yapılan açıklamada, kullanıcıların bastırdıkları fotoğrafları 15 dakika boyunca Lab’in makarasında veya ters çevrilmiş biçimde tutmaları gerektiği belirtiliyor. Böylelikle fotoğrafların daha iyi görüneceği ifade ediliyor.

Polaroid Lab, bu yıl içinde satışa sunulacak. Cihazın fiyat etiketinde 100 dolar yazacak. SX-70 dışındaki tüm filmleri Polaroid Lab’de kullanmak mümkün olacak.

İLGİLİ HABERLER