Teknoloji

Google Pixel 4 tanıtım tarihi hakkında yeni ipucu

Apple‘ın iPhone 11 ailesini tanıtmasının ardından gözler Google‘a çevrildi. İnternet devinin yeni telefonlarını ekim ayında tanıtmasına kesin gözüyle bakılıyor. Google Pixel 4 hakkındaki en yeni sızıntı, telefonun tanıtılacağı tarih konusunda bir işaret veriyor.

Ünlü duyumcu Evan Blass, Pixel 4’e ait yeni bir fotoğraf paylaştı. Söz konusu fotoğrafta, ekranın üstünde 15 Ekim tarihinin görünmesi dikkat çekiyor. Bunun telefonun tanıtılacağı gün olabileceği belirtiliyor. Google, geçtiğimiz yıllarda Pixel serisi telefonlarını ayın ilk günlerinde tanıtmayı tercih etmişti. Ancak Android 10‘un da Android Pie’a kıyasla neredeyse bir ay daha geç yayınlandığını unutmamak gerekiyor. Bu da 15 Ekim tarihini biraz daha makul hâle getiriyor.

Blass’in paylaştığı görüntünün kaynağının bir ekran koruyucusu üreticisi olduğu belirtildi. Söz konusu görsel, Pixel 4’le ilgili bilinen bazı noktaları da bir kez daha doğruluyor. Fotoğrafta üst çerçevenin büyüklüğü ve diğer kenarların inceliği dikkat çekiyor.

google pixel 4Başka bir sızıntı ise Pixel 4 XL ile ilgili önemli detayları gösteriyor. Ekranda DevCheck Hardware and Software Info uygulaması çalışırken çekilen bir fotoğraf sayesinde telefonun teknik detaylarını görmek mümkün oluyor. Buna göre, telefonun kalbinde Qualcomm Snapdragon 855 işlemci bulunuyor. Ekranın ise iddia edildiği gibi 6.3 inç değil, 6.23 inç büyüklüğünde olduğu görülüyor. 3040 x 1440 piksellik ekran çözünürlüğü ise ekran görüntüsüyle doğrulanıyor.

google pixel 4 xl

Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL çift arka kamerayla gelecek

Hem Pixel 4’te hem de Pixel 4 XL’de 90Hz yenileme oranına sahip ekranların, 6 GB RAM’in ve çift arka kameranın bulunması bekleniyor. İkinci kameranın telefoto lens olacağı söyleniyor. Pixel 4 XL’e enerjisini 3700 mAh kapasiteli pilin vermesi bekleniyor. 5.7 inç ekranlı Pixel 4’te ise 2800 mAh kapasiteli bir pilin bulunacağı iddia ediliyor. Her iki telefon da kutularından Android 10 yüklü olarak çıkacak.

Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL’in büyük üst çerçevesinin Face ID’ye benzer bir sisteme ev sahipliği yapması bekleniyor. Bu çerçevede hareket algılama kabiliyetine sahip Soli radar sensörlerinin de yer alacağı söyleniyor. Sızıntılarda parmak izi tarayıcısına rastlanmaması, Google’ın da Apple gibi sadece yüz tanıma özelliği sunabileceğini düşündürüyor. Bu öngörünün doğru olup olmadığını anlamak içinse bir süre daha sabretmek gerekiyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER