Eğlence

Niantic Pokémon Go’da nasıl Pokémon takası yapılacağını videoyla anlattı

pokemon go rusya

pokemon goPokemon Go oyuncularının uzun süredir beklediği takas özelliği, geçtiğimiz ayın sonları itibarıyla oyunun geliştiricisi Niantic tarafından duyurulmuştu. Niantic bu çok beklenen özelliği duyururken, takas özelliğinin kötüye kullanılmasını engelleyecek bazı önlemler almayı da ihmal etmemişti.

Öncelikle takas için fiziksel yakınlığı şart koşan Niantic, Pokémon takas etmek isteyen oyunculara birbirlerine 10 metre mesafe içinde olma zorunluluğu getirmişti. Buna ek olarak, sadece 30. seviye veya üstündeki oyunculara takas hakkı tanınırken, günlük sadece bir takasın yapılabileceği belirtilmişti.

Niantic süreci yazılı olarak net biçimde anlatmış gibi görünse de, sürecin daha iyi kavranması amacıyla bir video da yayınladı. Söz konusu video sayesinde Pokémon takası sürecinde herhangi bir noktanın gözden kaçması zorlaşıyor.

Oyuncuların öncelikle takasa girecekleri diğer antrenörü arkadaş olarak eklemeleri gerekiyor. Takas edilecek Pokémon’ların Pokédex’e kaydedilmeleri de koşullar arasında bulunuyor. Buna ek olarak, her takas için belli bir miktarda Stardust’a sahip olmak gerekiyor. Gerekli Stardust miktarı, takas edilecek Pokémon’a ve takasa girilen diğer antrenörle olan arkadaşlığın seviyesine bağlı olarak değişiyor.

Pokemon Go, bundan tam 2 yıl önce, 6 Temmuz 2016’da yayınlanmış ve kısa süre içinde tüm dünyayı saran bir çılgınlığa dönüşmüştü. Oyunun yüksek ateşi bir süre sonra sönse de, hâlâ hatırı sayılır bir kitle oyunu oynamayı sürdürüyor. Bu da oyunun geliştiricisi Niantic’e yeni özellikler sunmak için ihtiyaç duyduğu motivasyonu sağlamakta yeterli oluyor.

İLGİLİ HABERLER