Teknoloji

Pokemon Go aşkı iki polisi işinden etti

pokemon go rusya

Bir zamanlar oldukça yüksek olan Pokemon Go ateşinin iki polis memurunun başını yaktığı ortaya çıktı. BBC’nin haberine göre; Louis Lozano ve Eric Mitchell isimli iki polis memuru, 15 Nisan 2017’de gerçekleşen bir soygunu engellemek yerine oyunu oynamayı seçtikleri için işlerinden oldular.

Los Angeles Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan iki polisin bir alışveriş merkezinde gerçekleşen soygunun ardından destek kuvvet olarak çağırıldığı, ancak Lozano ve Mitchell’ın olay yerine intikal etmek yerine Snorlax yakalamaya çalıştığı belirtildi.

Bu iddiayı reddeden iki polis, oyun hakkında konuştuklarını öne sürdü. Ancak araç içi kamerasının kayıtları, Lozano ve Mitchell’ın olay yerine gitmeyi tartıştıklarını ve gitmemeye karar verdiklerini gözler önüne serdi. Başka bir polis memuru da çağrının ardından ekip arabasının olay bölgesinden uzaklaştığını gördüğünü dile getirdi. Olayın detayları, iki polisin işe geri dönmek için yaptıkları itirazın reddedilmesinin ardından ortaya çıktı.

Pokemon Go artık 2017’de olduğu kadar popüler değil. Ancak yaşanan olay, oyunların insanlar üzerindeki etkisinin ne kadar büyük olduğunu anlamak açısından önem taşıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER