Teknoloji

Pokemon Go Plus bileklik için yeni çıkış tarihi 16 Eylül olarak açıklandı

pokemon go plus

pokemon go plusPokemon Go Plus giyilebilir aygıtı 16 Eylülde yurt dışında satışa sunuluyor. Oyunun geliştiricisi Niantic Labs, planlanan ilk çıkış tarihine göre iki ay geciktikten sonra beklenen açıklamayı yapmış oldu.

35 dolarlık yurt dışı satış fiyatına sahip olacak bu cihaz bileğe takılıyor ve Bluetooth ile çalışıyor. Bir Pokemon veya Pokestop noktası yakınlarda olduğunda titreşerek takan kişiyi uyarıyor. Söz konusu bilekliğin temmuz sonunda çıkması bekleniyordu, ancak herhangi bir açıklama olmaksızın eylül ayına ertelenmişti.

Nintendo, çıkış tarihinin açıklanmasından hemen sonra Pokemon Go Plus için ön siparişte bulunan müşterilerden özür dilemiş, onlara gelecekteki satın almalarında indirim uygulayacağını vadetmişti. Bu yaklaşım işlemiş olmalı ki, cihazın hem Amazon hem de Gamestop mağazalarında bittiği söyleniyor.

Pokemon Go geliştiricisi Niantic Labs ve Pokemon Company, Apple’ın 7 Eylül etkinliği sonrasında yeni çıkış tarihini açıklamıştı. Bu arada söz konusu etkinlikte Niantic, Pokemon Go’nun Apple Watch versiyonunun da çıkacağını duyurmuştu. Geliştirici yeni versiyonun ve giyilebilir cihazın azalmaya başlayan Pokemon Go popülaritesini yeniden canlandıracağını umuyor. Temmuz sonunda 45 milyon aktif oyuncu varken, ağustos ortasında bu rakam 30 milyona inmişti.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER