EğlenceTeknoloji

Niantic evde Pokemon Go deneyimini kolaylaştırmaya devam ediyor

pokemon go rusya

Küresel koronavirüs salgını nedeniyle dünyanın dört bir yanında yüz milyonlarca insan eve kapanmış durumda. Bu da, Pokemon Go gibi konum tabanlı oyunların oynanmasını zorlaştırıyor. Ancak hem Pokemon Go’nun hem de benzer yapıdaki Ingress ve Harry Potter: Wizards Unite gibi oyunların yapımcısı olan Niantic, deneyimi evde sürdürmeye yönelik yenilikler üzerinde çalışıyor.

Söz konusu değişikliklerle oyuncuların evlerinden dışarı çıkmadan oyunda ilerleyebilmeleri amaçlanıyor. Adventure Sync özelliği, iç mekandaki hareketleri daha iyi destekleyecek şekilde geliştirilirken; Pokemon Go’nun Raid Battles adını taşıyan savaşlarının da evden yapılabilmesi mümkün hâle gelecek.

Sosyal özellikler sayesinde oyuncular normalde göremedikleri oyun arkadaşlarıyla da iletişimlerini sürdürebilecek. Buna ek olarak; oyuncuların gerçek dünyadaki mekanları sanal şekilde ziyaret edebilmesi de Niantic’in planları arasında yer alıyor.

Niantic ekibi bir taraftan da Pokemon Go Fest gibi canlı etkinlikleri yeniden yapılandırmak için mesai yapıyor. Ancak henüz şirketten bu konuyla ilgili bir açıklama yapılmış değil. Niantic’in Pokemon Go’yu “eve uygun” hâle getirme çalışmaları, bazı inatçı oyuncuların tavrını düşününce daha anlamlı hâle geliyor.

İLGİLİ HABERLER