EğlenceTeknoloji

77 yaşındaki İspanyol Pokemon Go oynamak için karantinayı deldi

pokemon go rusya

Dünyanın pek çok ülkesinde koronavirüs salgını nedeniyle sıkı bir karantina uygulanıyor. Bu doğrultuda belli bazı ihtiyaçların karşılanması dışında insanların evlerinden çıkmasına izin verilmiyor. Pokemon Go oynamak, doğal olarak, bu zorunlu ihtiyaçlar arasında sayılmıyor.

Ancak 77 yaşındaki bir İspanyol, bunu biraz yüksek bir meblağ karşılığında öğrendi. Android Authority sitesinde yer alan habere göre; Madrid polisi, geçtiğimiz pazar günü şehrin Latin bölgesinde sokakta dolaşan bir adamı yakaladı. Kısa bir soruşturmanın sonunda 77 yaşındaki bu kişinin “Pokemon yakalamak” için karantinayı deldiği ortaya çıktı.

Polis, bu istekli Pokemon avcısını para cezası keserek evine gönderdi. Cezanın bir ibret olmasını ve durumun tekrarlanmamasını isteyen Madrid polisi, kesilen cezanın makbuzunu Twitter aracılığıyla paylaştı.

Fotoğrafın bulunduğu paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Acil durumda Pokemon, dinozor veya diğer büyülü yaratıkları avlamak yasak. Bunun için bahane üretmeyin ve evinizde kalın.”

İstekli Pokemon Go oyuncuları hâlâ sokağa çıkmaya çalışırken, oyunun yapımcısı Niantic ise oyuncuları dışarı çıkarmamak adına bazı değişikliklere gitmişti.

İLGİLİ HABERLER