Eğlence

Pokemon Go oyuncuların ilgisini canlı tutmayı başarıyor

pokemon go

pokemon goPokemon Go, yaklaşık iki haftadır teknoloji dünyasının ve popüler kültürün en önemli gündem maddelerinden biri. Ancak oyuna karşı mesafeli yaklaşanlar, oyunun kullanıcı ilgisini şimdi olduğu kadar canlı tutamayacağını savunuyor. Ancak oyuna dair ilk indirme ve kazanım istatistikleri, Niantic Labs’in imzasını taşıyan popüler oyunun kullanıcıların ilgisini canlı tutma konusunda ilk etapta başarılı bir performans sunuyor gibi gözüküyor.

SurveyMonkey isimli şirket tarafından hazırlanan rapora göre, oyunu ABD’de yaklaşık 24 milyon kişi oynadı. Herhangi bir mobil için bu rakamın “inanılmaz derecede yüksek” olduğunun altını çizmek gerekiyor. SurveyMonkey, hali hazırda haritaları Google Haritalar tarafından sağlanan oyunun oyuncu sayısının Google Haritalar’ın kullanıcı sayısından fazla olduğuna dikkat çekiyor. Günde 4 ila 5 milyon kişi tarafından indirilen oyun, popüler uygulamalar listesinde sürekli olarak yükseliyor.

Popüler oyunu indiren her 10 kullanıcıdan 7’sinin ertesi gün oyunu tekrar oynaması da dikkat çeken noktalar arasında yer alıyor. Uygulama geliştiricileri, söz konusu istatistiğe oldukça önem veriyor. Bu istatistik geliştiriciler tarafından “ilk gün geri kazanımı olarak adlandırılıyor. Söz konusu istatistiğin ortalamasının 10 üzerinden 3 olduğu göz önüne alınınca en yeni Pokemon oyununun kazandığı başarı daha iyi anlaşılıyor.

Pokemon Go aktif oyunculardan günde 0.25 dolar kazanıyor

SurveyMonkey, oyunun ne kadar para kazandığı konusuna eğilmeyi de ihmal etmiyor. Rapora göre, oyun her aktif oyuncudan günde ortalama 0.25 dolar kazanıyor. Bu rakam aktif kullancılardan elde edilen günlük gelir bakımından oyunu Candy Crush Saga’nın üstüne taşıyor.

İLGİLİ HABERLER