Dünyanın pek çok ülkesinde koronavirüs salgını nedeniyle sıkı bir karantina uygulanıyor. Bu doğrultuda belli bazı ihtiyaçların karşılanması dışında insanların evlerinden çıkmasına izin verilmiyor. Pokemon Go oynamak, doğal olarak, bu zorunlu ihtiyaçlar arasında sayılmıyor.
Ancak 77 yaşındaki bir İspanyol, bunu biraz yüksek bir meblağ karşılığında öğrendi. Android Authority sitesinde yer alan habere göre; Madrid polisi, geçtiğimiz pazar günü şehrin Latin bölgesinde sokakta dolaşan bir adamı yakaladı. Kısa bir soruşturmanın sonunda 77 yaşındaki bu kişinin “Pokemon yakalamak” için karantinayı deldiği ortaya çıktı.
Polis, bu istekli Pokemon avcısını para cezası keserek evine gönderdi. Cezanın bir ibret olmasını ve durumun tekrarlanmamasını isteyen Madrid polisi, kesilen cezanın makbuzunu Twitter aracılığıyla paylaştı.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Codenames Party Netflix’e geldi ve oynamak için telefon yeterli

SteelSeries Rival Pro ve Sensei Pro’ya UWB ve değiştirilebilir pil ekledi

The Gifted, teknoloji temalı film yarışmasının büyük ödülünü kazandı

Spotify, bağımsız müzisyenlere yeni destek programı açtı

Anthropic kendi yapay zekâsı için “felaket” riskine karşı uyardı
Cazar #Pokemon, dinosaurios o cualquier otra criatura mágica está ⛔️ PROHIBIDO ⛔️ durante el Estado de Alarma. No pongas excusas y #QuedateEnCasa #ResponsabilidadSocial #COVID19 pic.twitter.com/L4U2xvGpU0
— Policía Municipal de Madrid (@policiademadrid) March 23, 2020
Günün Öne Çıkan Fırsatları
Tüm Fırsatları GörDyson WashG1 sert zemin temizleyici sepette 16.019,10 TLSatın AlHarman Kardon Enchant Sub için sepette 1.226,78 TL indirimSatın AlTümünü Gör DaraltBosch BCS712XXL çift bataryalı süpürge sepette 18.900 TLSatın AlSoundcore Q11i kulaklık sepette 2.490 TLSatın AlIntouch 20.000 mAh powerbank Premium ile 799 TLSatın AlLenovo B515 15,6 inç dizüstü çantası Premium ile 525,36 TLSatın AlREKLAM — Bu içerikte satış ortaklığı bağlantıları bulunmaktadır. Bu bağlantılar üzerinden yapılan alışverişlerden Teknoblog komisyon kazanabilir.
Fotoğrafın bulunduğu paylaşımda şu ifadeler yer alıyor: “Acil durumda Pokemon, dinozor veya diğer büyülü yaratıkları avlamak yasak. Bunun için bahane üretmeyin ve evinizde kalın.”
[irp]
İstekli Pokemon Go oyuncuları hâlâ sokağa çıkmaya çalışırken, oyunun yapımcısı Niantic ise oyuncuları dışarı çıkarmamak adına bazı değişikliklere gitmişti.








