Eğlence

Pokemon Go Google hesaplarına tam erişim için izin istiyor

pokemon go google Geçtiğimiz hafta yayınlanan Pokemon Go, kısa süre içinde inanılmaz bir popülarite yakaladı. Ancak uygulamanın çok büyük bir güvenlik sorununu saklıyor olması muhtemel gözüküyor. Oyuna Google hesapları aracılığıyla giriş yapan pek çok oyuncu, hesaba bağlı pek çok bilgiye erişilmesi için istekleri dışında izin veriyor.

E-posta gönderimi ve mevcut e-postaların okunması da söz konusu iznin kapsamı içinde yer alıyor. Pokemon Go Google hesabıyla giriş yapanları erişim kapsamının bu denli geniş olduğu konusunda bilgilendirmiyor.

Pokemon Go’nun geliştiricisi Niantic Labs’in elindeki bu güçten faydalandığı yönünde bir işaret bulunmuyor. Ancak kullanıcıyı bilgilendirmeden yapılan bu denli kapsamlı bir erişim, milyonlarca kullanıcı için gerçek anlamda bir gizlilik problemi niteliği taşıyor.

Tam erişim, bir uygulamaya kullanıcının Google hesabındaki bilgiler üzerinde büyük imkanlar sağlıyor. Gmail’de bulunan e-postaları okuma, Google Haritalar üzerinden konum geçmişinin takip edilmesi gibi eylemler Pokemon Go’nun yapabilecekleri arasında yer alıyor.

Pokemon Go Google hesabına tam erişim sağlamayacak

Oyunun yapımcısı Niantic Labs, Pokemon Go’nun Google hesabı üzerindeki tam erişimine dair endişelerin gündeme gelmesinin ardından bir açıklama yaptı. Oyunun bugüne kadar temel Google profil bilgilerinin ötesindeki verilere erişilmediğini belirten şirket, bu problemin çözümü için çalışmaların başladığını açıkladı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER