EğlenceTeknoloji

Pokemon Go eski iOS ve Android telefonlarda çalışmayacak

pokemon go covid-19
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Android 5.0 Lollipop veya iOS 10 ya da 11 ile çalışan bir akıllı telefon veya tabletle Pokemon Go oynayanlar için Niantic’ten kötü haber geldi. Şirket, ekim ayının ortasında yayınlayacağı güncellemeyle Pokemon Go’nun söz konusu işletim sistemi sürümlerinin yüklü olduğu cihazlarda oynanamaz hâle geleceğini açıkladı.

Pokemon Go’nun Twitter hesabında verilen bilgiye göre, iOS 12’nin yüklenebildiği iPhone 5s ve iPhone 6 da ekim ayı itibarıyla destek dışında kalacak. Niantic tarafından The Verge sitesine gönderilen açıklamada, her iki telefonun da sadece 1 GB RAM’e sahip olduğu ve bu iki cihaz nedeniyle daha güçlü cihazlara yönelik gelişimin durmasının istenmediği belirtildi.

Gerçekten de Niantic’in destek dışında bırakmaya hazırlandığı cihazlarda Pokemon Go’nun performansının pek de muhteşem olmadığını söylemek gerekiyor. Pokemon Go’nun grafik yoğunluğu fazla olmasa da; oyun telefonun kamerasını ve GPS’ini aktif şekilde kullanıyor. 3D görsellerin varlığını da göz önüne alınca oyunun pil tüketimindeki etkisi bir hayli artıyor.

Niantic’ten verilen bilgiye göre, yapılacak bu değişiklik oyunun aktif kullanıcı tabanının oldukça küçük bir kısmını etkileyecek.

Pokemon Go, aradan geçen yıllara rağmen popülaritesini koruyor. Niantic, 2019’un oyunun en çok para kazandırdığı yıl olduğunu bir süre önce açıklamıştı. Sensor Tower’ın verilerine göre, oyunun gördüğü ilgi küresel koronavirüs salgını nedeniyle karantina uygulanan dönemde de azalmadı. Hatta bir önceki çeyreğe göre gelirler yaklaşık yüzde 38 oranında arttı ve çeyrek geliri 254 milyon doları geçti. Niantic bu dönemde oyunun evlerde oynanmasını kolaylaştıracak değişiklikler gerçekleştirmişti.

İLGİLİ HABERLER