Teknoloji

Poco X3 Pro ile orta segment için yeni bir güçlü telefon yolda

poco x3 pro

Poco X3 Pro akıllı telefon, yurt dışında çeşitli düzenleyici kuruluş web sitelerinde görüldü. Cihaz yakın zamanda FCC, EEC sertifikasyon sitelerinde karşımıza çıktı. IMEI Hindistan’da da tescil edildi, bu da cihazın Hindistan’daki çıkışının çok uzakta olmadığı anlamına geliyor. Poco X3 Pro muhtemelen amiral gemisi işlemciye sahip orta sınıf bir telefon olacak.

XDA-Developers‘tan gelen bir habere göre, yaklaşan Poco cihazları Poco X3 Pro olarak adlandırılacak. Bu telefon Amerikan Federal İletişim Komisyonu sitesinde “M2102J20SG” model numarasıyla tespit edildi. Aynı model numarasına sahip bir cihaz da IMEI veri tabanında tespit edildi.

Ayrıca haber, Poco X3 Pro cihazının şu anda “vayu” ve “bhima” kod adlarıyla anıldığını iddia ediyor. Bunlar aynı telefonun iki farklı çeşidi olarak nitelendiriliyor. Poco X3 Pro’nun ayrıca Qualcomm’un Snapdragon 855 işlemciye atıfta bulunan SM8150 platformundan güç alması bekleniyor. Ayrıca telefon, 48MP geniş kamera, ultra geniş lens, makro ve derinlik sensöründen oluşan dörtlü kamera kurulumuyla donatılabilir.

Diğer sertifikalara göre Poco X3; çift bantlı Wi-Fi, NFC ve 4G LTE desteğine sahip olacak. Şimdilik 5G desteğinden bahsedilmiyor. Snapdragon 855, 2,84 GHz saat hızına sahip sekiz çekirdekli bir yonga setidir ve 7nm üretim süreci üzerine kurulmuştur. OnePlus 7, Samsung Galaxy S10 Lite, Redmi K20 Pro, LG G8X ve daha fazla cihaz aynı yonga seti tarafından desteklenmektedir.

Poco X3 Pro’daki yonga seti modası geçmiş gibi görünse de, Poco Hindistan’dan Anju Sharma’nın bugün Poco F1 gibi bir ürün yaratmanın “neredeyse imkansız” olduğunu söylediğini belirtmekte fayda var. Son birkaç çeyrekte akıllı telefon fiyatları da 5G bileşenlerinin maliyetiyle birlikte yukarı doğru gittiğinden Poco, maliyet bakımından aynı olacak ve aynı zamanda tüketicilere bütçelerini bozmadan amiral gemisi seviyesinde bir deneyim sunacak olan yalnızca 4G destekli Snapdragon 855 işlemci ile çıkarabilir.

Poco X3, geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Türkiye’de de satışa sunulmuştu. Şimdilerde şirketin bütçe dostu akıllı telefon Poco M3‘ü piyasaya çıkarmaya hazırlanıyor.

İLGİLİ HABERLER