Manşetler

Poco X2 tanıtıldı: Uygun fiyata tatmin edici teknik özellikler

poco x2

Xiaomi’nin içinden çıkan bir marka olan Poco, ikinci telefonu Poco X2’yi duyurdu. Bu telefon yine öncelikle Hindistan pazarını hedefliyor ve şirketin yüksek performanslı ve uygun fiyatlı telefon üretme girişiminin bir tekrarı oluyor.

2018 yazının ortalarında Xiaomi, Poco adında yeni bir marka oluşturmuştu. Bu marka altında amiral gemisi telefon seviyesinde özelliklere sahip ve mümkün olduğu kadar düşük fiyatlı ürünler satmayı hedeflemişti. Öncelikle Hindistan’da satışa çıkan, sonrasında Türkiye’ye de gelen Poco F1, dünyadaki en güzel telefon değildi, ancak Snapdragon 845 işlemciyi epey düşük bir fiyattan sunmasıyla dikkat çekmişti. Ne ilginçtir ki, daha sonra markadan pek haber alamadık.

Poco artık telefonlarını Xiaomi’den bağımsız şekilde pazarlıyor. X2 de bu operasyonel değişiklikten sonra çıkan ilk akıllı telefon oluyor.

Yine de, Poco X2 yakın zamanda Çin’de tanıtılan Redmi K30 modeliyle temel olarak aynı. Bu da mantıklı sayılır, çünkü Türkiye’de Mi 9T Pro adıyla satılan Redmi K20 Pro modeli de Poco F1’in ruhunu devam ettiren bir model niteliğini taşıyordu. Ne var ki, K30 ve X2’nin özelliklerinin selefleri kadar üst seviyeye çıkmadığını görüyoruz.

Poco X2 Snapdragon 730G işlemci, 6.67 inç, 120 Hz yenileme hızlı, 20:9 1080p LCD ekran, 4500 mAh kapasiteli pil, 27W hızlı şarj desteği gibi özelliklere sahip. Telefon USB-C üzerinden şarj ediliyor, kulaklık jakı mevcut. Aynı zamanda güç butonuna entegre edilmiş parmak izi sensörü taşıyor.

Bu telefon Hindistan’da, Sony’nin yeni 64 megapiksel IMX686 sensörünü barındıran ilk telefon oluyor. Bunun selefi olan 48 megapiksel IMX586 sensör, 2019 yılında akıllı telefon pazarında hakimiyet kurmuştu. Aynı zamanda arkada 8 megapiksel ultra geniş açılı kamera, 2 megapiksel makro modülü, 2 megapiksel derinlik sensörü de görüyoruz. Aynı zamanda 20 megapiksel selfie kamera ve 2 megapiksel derinlik sensörü de önde, ekran deliği içinde mevcut durumda bulunuyor.

Xiaomi şu anda Hindistan’da lider akıllı telefon satıcısı konumunda bulunuyor. Ancak son zamanlarda Realme, şirket için yeni ve tehlikeli bir rakip hâline geldi. Türkiye’de de ürünlerini görmeye başladığımız Realme, 2019’da Hindistan pazarında yüzde 255’lik büyümeye ulaştı. Poco’nun en son telefonunun adını düşündüğümüzde, bu Poco X2 ile Realme X2’nin kıyasıya bir rekabete girişeceğini söyleyebiliriz.

Her iki telefonda da Snapdragon 730G işlemci var. Ancak Poco X2’nin biraz daha büyük boyutlu bir ekranı, biraz daha yüksek kapasiteli pili ve Samsung yerine Sony’nin kamera sensörünü tedarik ettiği ana kamerası var. Aynı zamanda tek bir ön kamera yerine, ana birimi daha düşük çözünürlüklü olmakla birlikte iki selfie kamerası mevcut. 27W şarj adaptörünün ise Realme’nin 30W çözümünden daha hızlı çalıştığı şirket tarafından öne sürülüyor.

Fiyat tarafında ise Poco daha avantajlı görünüyor. Poco X2’nin 6 GB RAM ve 64 GB dahili hafızalı modeli 15999 rupi (1344 TL) fiyat etiketine sahip. Realme’nin 4GB/64GB giriş seviyesi modeli ise 16999 rupi (1428 TL) karşılığında satılıyor. Her iki şirket de 6GB/128GB çeşidini satıyor, ancak Poco’nun modeli 16999 rupi ile Realme’nin rakip telefonundan 2000 rupi daha ucuz. Her iki markanın üst sınıf modelinde 8 GB RAM var ve fiyatları da 19999 rupi (1679 TL) ile aynı. Ancak Poco’nun telefonda 256 GB ile daha fazla depolama alanı var.

Poco X2, ilk telefon F1’in doğal bir takipçisi değil. Bununla birlikte en iyi performansı isteyen müşterileri de tatmin edecek bir telefon değil. Realme’nin X2 Pro modeli Snapdragon 855 Plus işlemci ve 90Hz ekranı, aynı zamanda 27999 rupi (2351 TL) fiyatıyla Hindistan’da satılıyor. Poco X2’ye göre daha yüksek fiyata sahip, ancak nispeten daha uygun fiyata yüksek performansı sunuyor. Sonuç olarak Poco X2 makul fiyat ve bütçeye uygunluk bakımından iyi bir seçenek olabilir, ancak mümkün olan en iyi özellikleri kullanışlı bir plastik gövdede sunan Poco F1’in yanına yaklaşamıyor.

Poco X2, 11 Şubat itibarıyla Hindistan’da, Flipkart üzerinden satışa sunulacak. Telefonun diğer ülkelerde satışa çıkıp çıkmayacağı açıklanmadı. Ancak Türkiye’de de bu akıllı telefonun satışa sunulacağını tahmin ediyoruz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER