Teknoloji

Pocket yeni tasarımıyla makaleleri dinlemeyi öne çıkarıyor

pocket yeni tasarım

Sonra okuma amaçlı kaydetme servisi Pocket, yeni görünümüyle kullanıcıları makaleleri dinlemeye yoğunlaştırmayı amaçlıyor. Mozilla‘nın sahibi olduğu servis, kullanıcılara web’de denk geldikleri içerikleri kaydetme, saklama ve sonra okuma imkanı sunuyor. En son güncellemeyle birlikte bu listeye sonra dinleme de ekleniyor.

Aslına bakarsanız, makaleleri dinlemek 2012’den beri Pocket‘ın bir parçası. Servis dahilinde metinden konuşmaya çeviri hizmeti daha o zamanlar sunulmuştu. Ancak sonrasında pek bir ilerleme kaydedilmedi. Daha da kötüsü, Pocket’ın sunduğu ses bir robotu andırıyordu.

Yenilemeyle birlikte Pocket, Amazon’un Polly adlı metinden konuşmaya çeviri servisini entegre ediyor. Böylelikle daha doğal bir dinleme deneyimi sunuluyor. Sesin bilgisayardan çıktığı yine anlaşılıyor, ancak eskisine göre daha iyi bir deneyim sunduğu belirtiliyor.

Öte yandan dinleme özelliği podcast mantığını taklit eder hâle gelmiş. Kullanıcılar okuma hızını ayarlayabiliyor veya düğmelere tıklatarak hızlıca atlayabiliyor. Bunlara ek olarak, okuma listesi de dinleme sırası hâline geliyor.

pocket

Pocket, mevcut haberi veya makaleyi bitirdikten sonra bir sonraki makaleyi okumaya başlıyor. Ne yazık ki, henüz çevrimdışı dinleme imkanı bulunmuyor. Ancak bunun da yakında geleceği kaydedildi.

Amazon’un Polly servisi, Pocket’ın e-ticaret deviyle gerçekleştirdiği tek entegrasyon değil. Pocket Alexa’dan da yararlanıyor. Pocket kullanıcıları Alexa’ya, makalelerini almasını söyleyebilecek. Alexa da bunları sizin için okuyacak.

Yeni özelliklerin yanı sıra, uygulama 2012’den beri ilk kez kapsamlı bir tasarım değişikliğinden geçiyor. Hem iOS hem de Android uygulamaları daha sade hâle getiriliyor. Daha büyük etiketler kullanılıyor ve daha fazla boş alana yer veriliyor. Böylelikle daha modern bir görünüm sunuluyor.

Pocket’ın iOS veya Android uygulamasını cihazınıza ücretsiz olarak indirebilirsiniz.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER