Teknoloji

PlayStation Rusya’daki tüm donanım ve yazılım satışlarını askıya aldı

sony playstation 5

Sony’nin popüler PlayStation konsolunu yöneten iş kolu olan Sony Interactive Entertainment, Rusya’daki tüm yazılım ve donanım sevkiyatlarını, ülkenin Ukrayna’yı işgal girişimi nedeniyle durduruyor.

SIE sözcüsü Joe Taraborrelli, “Sony Interactive Entertainment (SIE), Ukrayna’da barış çağrısı yapmak için küresel topluluğa katılıyor.” dedi. “Tüm yazılım ve donanım sevkiyatlarını, Gran Turismo 7‘nin lansmanını ve Rusya’daki PlayStation Store operasyonlarını askıya aldık.”

Taraborrelli, Sony’nin işgalden etkilenenleri desteklemek için Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği ve Çocukları Kurtarın adlı STK’ya 2 milyon dolarlık bağışta bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Sony tarafından satın alınma sürecinde olan Bungie de, ayrı bir yayımda, Destiny 2‘nin Rusya ve Belarus’taki tüm satış ve dağıtımını askıya almak için çalıştığını söyledi. Bu ülkelerdeki oyuncular, önceden satın alınmış içeriğe erişmeye veya ücretsiz sürümü indirmeye devam edebilir, ancak yeni satın alımlar şimdilik beklemede görünüyor. Ayrıca oyuncuların Ukrayna’ya desteklerini göstermeleri için, haftalık mesajında kodlarla birlikte, ücretsiz bir oyun içi “Cоняшник” amblemi yayınlıyor.

SIE, Rusya’da satışları durdurma konusunda Activision Blizzard, Epic Games, EA, CD Projekt Red, Ubisoft ve Take-Two gibi şirketleri takip etti. Xbox üreticisi Microsoft da, ülkedeki tüm yeni Microsoft ürün ve hizmet satışlarını askıya aldı. Nintendo ise, ödemelerde ruble işlemlerini askıya aldığından dolayı Rusya eShop’u bakım moduna aldı. Ayrıca Advance Wars 1+2: Re-Boot Camp‘in 8 Nisan’da planlanan çıkışını, dünyadaki son olaylar nedeniyle erteledi.

İLGİLİ HABERLER