Teknoloji

Activision Blizzard ve Epic Games Rusya’da satışları durdurdu

activision blizzard

Rusya’nın Ukrayna’ya işgalinin yansımaları farklı sektörlerde görülmeye devam ediyor. Oyun sektöründe de bu yaptırımlarla sıkılıkla karşılaşılıyor. Rusya’ya yaptırım uygulayan şirketlerin arasında şimdi de Activision Blizzard ve Epic Games katıldı.

Activision, Rusya’da tüm satışları durdurma kararı aldı. Söz konusu karar, hem genel oyun satışlarını hem de oyun içi unsurların satışını kapsıyor. Yapılan basın açıklamasında bu yasağın fiziksel kopyaları kapsayıp kapsamadığı konusunda bilgi verilmezken, Ukrayna’daki çalışanlara yapılan katkılardan da bahsedildi.

Şirketin başkanı Daniel Alegre, konuyla ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: “Bu trajediden doğrudan etkilenen çalışanlarımıza ve ailelerine destek olmak için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Eğer siz veya bir çalışanınızın yardıma ihtiyacı varsa lütfen müdürünüze veya yerel İK yöneticinize ulaşın. Bu zor zamanlarda duygusal desteğe ihtiyaç duyanlar için Çalışan Destek Programı hizmetimizin mevcut olduğunu da hatırlatırım.”

Activision Blizzard’ın Rusya’daki operasyonlarını durduran ilk oyun şirketi olmadığını bir kez daha hatırlatmakta fayda var. Şirketin müstakbel sahibi Microsoft da bir süre önce yeni ürün ve oyun satışını durdurma kararı almıştı. Yazılım devinin kararı oyunların yanı sıra yazılımları ve fiziksel ürünleri de kapsıyor. EA ve CD Projekt Red de benzer kararları kısa süre önce duyurmuştu. Bu noktada Belarus’a da Rusya ile aynı yaptırımların uygulandığını belirtmekte fayda var.

Activision Blizzard sonrasında Epic Games de Rusya’yla ticareti durdurma kararı aldığını açıkladı. Bu durum Rus oyuncuların Fortnite oynamalarını engellemeyecek. Oyun içi satın almaların akıbeti ise belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER