Eğlence

PlayStation Portal’da oyun emülatörü çalıştırıldı

sony playstation portal

Sony için beklenmedik bir başarı hikayesine dönüşen PlayStation Portal, taşınabilir bir aksesuar olarak yoğun ilgi görüyor. Stoklarının sık sık tükenmesi ve bulunurluğunun zor olması, cihazın kendi PlayStation 5 cihazınızdan oyun akışı yapmak gibi yalnızca bir işlevi olmasına rağmen büyük bir talep olduğunu gösteriyor. Cihaz, eğer modifiye edilmediyse, kendi hafızasından oyun çalıştırmıyor.

Google mühendisleri olarak tanımlanan iki kişi, PlayStation Portal üzerinde yerel olarak çalışan bir PlayStation Portable emülatörü olan PPSSPP’yi çalıştırmayı başardıklarını iddia ediyor. Grand Theft Auto: Liberty City Stories oyununun sistemde çalıştırıldığını gösteren bir fotoğraf paylaşıldı. Mühendislerden Andy Nguyen, emülatörü çalıştırmak için herhangi bir donanım modifikasyonuna gerek olmadığını ve projenin “bir aydan fazla sıkı çalışma” gerektirdiğini belirtiyor.

PlayStation Portal’ın modifiye edilebilir potansiyeli

Nguyen, daha önce PS4 ve PS5’te de açıklar keşfetti. Henüz, Nguyen’ın PPSSPP’yi nasıl çalışır hale getireceğine dair detayları açıklayıp açıklamayacağı veya diğer kullanıcıların emülatörü Portal’a kolaylıkla yükleyebilmeleri için bir jailbreak yayınlayıp yayınlamayacağı net değil. Nguyen, “Yakın gelecekte bir yayın planlanmıyor ve yapılacak daha çok iş var.” diye yazdı. Ancak, emülatörün çalışır hâlini gösteren bazı videoları bu hafta sonu yayınlamayı ima etti.

PlayStation Portal açıkça popüler ve oyuncuların sistemi daha fazlasını yapabilecekleri bir platform olarak görmek istedikleri açık. Mevcut durumda, Sony’nin bulut oyun hizmetinden bile oyun akışı yapamıyorlar. Bu gerçekler, Sony’yi PSP ve Vita’nın gerçek bir halefi olacak bir taşınabilir cihaz sunmaya ikna etmek için yeterli olabilir.

PlayStation Portal, sadece PlayStation 5 oyunlarını akış yoluyla sunmanın ötesinde bir potansiyel taşıyor. Modifiye edilebilirliği sayesinde, kullanıcılar cihazı kişiselleştirme ve kapsamını genişletme fırsatı buluyor. Sony’nin bu ilgiyi ve oyuncuların daha fazlasını yapma arzusunu dikkate alması, gelecekteki taşınabilir oyun deneyimlerinin şekillenmesinde önemli bir rol oynayabilir. PlayStation Portal, sadece bir oyun akışı cihazı olmanın ötesine geçerek, taşınabilir oyunun geleceği için yeni bir sayfa açıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER