Eğlence

Sony PlayStation dünyasını canlı servis oyunlarıyla büyütmeyi hedefliyor

sony playstation store

Hâlihazırda Sony’nin oyun pazarındaki itici gücü God of War, Horizon ve Spider-Man gibi tek oyunculu PlayStation oyunları. Ancak önümüzdeki birkaç yıl içinde PlayStation canlı servis oyunlarıyla büyüyecek gibi görünüyor.

Sony geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği kurumsal sunumda oyun portföyü için planladığı yatırımlar hakkında bazı bilgiler verdi. Örneğin, 2025 mali yılı itibarıyla PlayStation Studios yatırımlarının yüzde 50’sinin yeni oyunlar olması bekleniyor. Bu da önceki yıllara göre ciddi bir sıçrama yapılacağı anlamına geliyor. Örneğin, 2019’da bu yatırımların sadece yüzde 20’si yeni oyun serileri içindi.

Bu planlama, Sony’nin geleneksel oyunlar ve canlı servis olarak tanımlanan oyunlara yapacağı yatırımlar konusunda da ipucu veriyor. Şirketin oyun portföyünün 2019 mali yılındaki dağılımı yüzde 88 geleneksel oyunlar, yüzde 12 de canlı servis oyunları şeklindeydi. Ancak 2025 mali yılında bu oranın yüzde 40 geleneksel ve yüzde 60 canlı servis oyunları şeklinde olması planlanıyor. Sony’nin hâlihazırda 12 canlı servis oyunu bulunuyor.

PlayStation’ın canlı servis açılımı sürpriz değil

Son birkaç yıldır Sony’nin PlayStation biriminin hamlelerini takip edenler için bu değişimin çok şaşırtıcı görünmediği söylenebilir. Japon teknoloji devi; Bungie, Jade Raymond’s Haven Studios ve Firewalk Studios gibi büyük canlı servis oyunları üzerine çalışan stüdyoları satın alırken; Horizon serisinin geliştiricisi Guerilla Games de çok oyunculu bir Horizon oyunu üstünde çalıştığını açıklamıştı. Sony’nin yüz milyonlarca dolar yatırım yaptığı Epic Games ve sahibi olduğu Bungie gibi stüdyoların çıkardığı Fortnite ve Destiny 2 gibi oyunlar, canlı servis oyunlarının ne kadar para kazandırabileceğini şirkete göstermişe benziyor.

Sony’nin bu akşam Türkiye saatiyle 23.00’da başlayacak PlayStation Showcase etkinliğinde hem geleneksel hem de canlı servis formatındaki yeni oyunları hakkında bilgi vermesi bekleniyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER