Eğlence

God of War: Ragnarok başlangıç performansıyla Sony tarihine geçti

god of war: ragnarok the game awards 2022

God of War: Ragnarok ilk haftasında Sony’nin şimdiye kadar çıkardığı tüm PlayStation oyunlarından daha fazla kopya sattı. Konuyla ilgili açıklama PlayStation’ın resmi Twitter hesabı aracılığıyla yapıldı.

Sony’den verilen bilgiye göre, oyun ilk haftasında 5.1 milyon kopya sattı ve The Last of Us Part II, Marvel’s Spider-Man, Uncharted 4: A Thief’s End ve 2018 çıkışlı selefi God of War’u geçmeyi başardı.

9 Kasım’da oyuncularla buluşan Ragnarok, beklentileri karşılayarak hem oyuncular hem de eleştirmenler tarafından oldukça beğenildi. İlk haftasında 5 milyon satış barajını aşan oyun, hâlihazırda 135 değerlendirme üzerinden 94 Metacritic puanına sahip. Bunun serinin bir önceki oyunuyla aynı olduğunu belirtmekte fayda var.

God of War: Ragnarok ilk hafta performansıyla en yakın rakibini ikiye katladı

Sony’nin kendi yapımı olan PlayStation oyunlarının satış sayılarını karşılaştırmak her zaman mantıklı bir şey olmayabiliyor. Şirket oyunlarının satış sayılarını duyururken o dönemki pazarlama ihtiyaçları doğrultusunda farklı zaman dilimlerini baz alabiliyor. Örneğin, The Last of Us II (4 milyon), Marvel’s Spider-Man (3.3 milyon) ve 2018 çıkışlı God of War’da (3.1 milyon) ilk üç günün satış sayılarını açıklamıştı. God of War: Ragnarok’ta ise bu açıklama bir haftanın ardından geldi. 2016 çıkışlı Uncharted 4: A Thief’s End bir hafta 2.7 milyon satış rakamına ulaşmıştı.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER