Manşetler

Sony PlayStation 5’in çıkış tarihini açıkladı

playstation mobil
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Sony yeni nesil oyun konsolunun resmi adının PlayStation 5 olacağını açıkladı. Şirket, yeni konsolun 2020’nin sonlarında satışa sunulacağını da duyurdu.

Japon oyun devi, PS5 ile birlikte DualShock kumanda da yapacağı değişiklikler hakkında da bilgi verdi. Sony’nin ilk PlayStation’dan bu yana kullandığı titreşim teknolojisinin yerini yeni bir dokunsal geri bildirim teknolojisinin alacak olması, yapılacak değişiklikler arasında öne çıkıyor. Sony, bu teknolojinin daha geniş bir geri bildirim aralığı sağlayacağını belirtiyor.

Sony’nin şimdiden bahsettiği bir diğer önemli değişiklik ise “uyarlanabilir tetik” isimli teknoloji. PS5’in oyun kumandasının R2 ve L2 tuşlarında kullanılacak olan bu teknoloji, sayesinde geliştiriciler bu tuşların direncini kendi tercihleri doğrultusunda programlayabilecek. Sony, bu özelliği anlatırken bir yayın gerilmesini veya otomobilin çamurlu bir zeminde gidişini oyuncuların daha iyi hissedebileceğini örnek olarak gösterdi.

Sony PlayStation 5 ile ilgili bilgileri yıl boyunca paylaşacak

Microsoft’un da benzer bir teknoloji geliştirdiği, daha önce ortaya çıkan patent başvurularında görülmüştü. Dolayısıyla Microsoft’un da yakında Xbox’ın oyun kumandasında bu tarz bir özellik sunması şaşırtıcı olmayacaktır.

Sony, PlayStation 5’e dair güncel bilgileri önümüzdeki dönemde düzenli olarak paylaşacağını belirtti. Şirket, PS5 için bekleyiş devam ederken PS4 için de Death Stranding, The Last of Us Part II ve Ghost of Tsushima gibi iddialı oyunların yayınlanacağını hatırlatmayı ihmal etmedi.

İLGİLİ HABERLER