EğlenceTeknoloji

Yeni PlayStation 4’ünüz için en iyi oyunlar (2020)

playstation 4 en iyi oyunlar 2020

PlayStation 4 için 2020 sonun başladığı yıl olacak. Dünyanın en çok satan oyun konsolunun takipçisi, 2020’nin son aylarında gözler önüne çıkacak. Buna rağmen, yeni yıla yeni bir PlayStation 4 ile merhaba diyenlerin keyifle oynayabilecekleri oyunlardan bazılarını PlayStation 4 en iyi oyunlar listesinde sıralıyoruz.

Bloodborne

Bloodborne, çıkışının üstünden yaklaşık beş yıl geçmesine rağmen, hâlâ oyuncularında ilk günkü gibi heyecan uyandırmayı başarıyor. Dark Souls ve Demon Souls formülünü sade bir istatistik ve silah sistemine uyarlayan ve bunu gotik bir temayla birleştiren oyun, 2010’lu yılların en iyileri arasında yer alıyor.

Death Stranding

Metal Gear Solid’in yaratıcısı Hideo Kojima’nın uzun süredir beklenen, tek kişilik epik macerası Death Stranding, 2019’da oyun dünyasını adeta ortadan ikiye böldü. Pek çok eleştirmen ve oyuncular, oyunun karmaşık hikayesine ve oyun içi unsurlara övgüler yağdırırken; oyunda “angarya” olarak tabir edilen görevlerin sıklığı oyuncuların canını fazlasıyla sıkmıştı. Bu farklı duygulara rağmen, Death Stranding genel yapısı itibarıyla PlayStation 4 sahiplerinin denemesi gereken oyunlar arasında bulunuyor.

Control

Remedy Entertainment’ın imzasını taşıyan Control, 2019’un kendisinden en çok söz ettiren oyunlarından biri olmayı başardı. Ağustos ayında yayınlanan oyun ürkütücü atmosferi ve görselleri, şifreli hikaye aktarımı ve büyüleyici çevresel tasarımıyla büyük övgü toplamıştı.

Star Wars Jedi: Fallen Order

2019’da iyi bir Star Wars oyununun çıkması pek beklenmiyordu. Ancak Respawn Entertainment’ın imzasını taşıyan Star Wars Jedi: Fallen Order, bu beklentiyi alt üstü etti. İyi işlenmiş bir tek oyunculu hikaye sunan oyun; ışın kılıcı savaşları, bulmacalar ve açık dünyayı keşfetme imkanıyla da oyunculara keyifli dakikalar yaşatıyor.

The Witcher 3: Wild Hunt

The Witcher 3: Wild Hunt, 2010’lu yılların en iyi açık dünya RPG örnekleri arasında sayılıyor. Son derece iyi yazılmış olan ve oyuncuları içine çeken oyun, Netflix’in The Witcher dizisine de temel teşkil ediyor.

Until Dawn

Until Dawn çıkışının üstünden yaklaşık 4,5 yıl geçmesine rağmen, kendisini hiçbir şekilde tekrar etmemesiyle oyun dünyasında ayrıcalıklı bir yere konumlanıyor. Seçimler doğrultusunda ilerleyen bir korku oyunu olan Until Dawn’da ana karakterlerin kaderine oyuncular karar veriyor.

Judgment

Sega’nın uzun soluklu Yakuza serisini tanıyanlara bu serinin içinden çıkan dedektif macerası Judgment‘ı anlatmaya gerek yok. Ancak tanımayanlar için kısaca anlatmak gerekirse; bir suç çözme oyunu olan Judgment, yüksek kaliteli ve sinemasal görseller ile problem çözme bölümlerini birleştiriyor.

The Last of Us Remastered

The Last of Us‘ın çıkışının üstünden altı yıldan fazla bir süre geçse de, oyunun “remastered” versiyonuyla oyunculara hem daha kaliteli grafikler hem de performans artışı sunuluyor. Bütün bu teknik ilerlemeler, zaten çok üst seviyede olan hikaye ve oynanışla birleşince ortaya günümüzde bile çok etkileyici olan bir deneyim çıkıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER