Teknoloji

Google Pixel Watch 2 yaklaşıyor: İşte beklenen özellikler

google pixel watch

Google’ın son zamanlarda hakkında çok konuşulan ve beklentilerin yüksek olduğu akıllı saati Pixel Watch 2 hakkında yeni sızıntılar var. Geride kalan hafta sonu Amerikan Federal İletişim Komisyonu (FCC) dosyalarının ortaya çıkması, bu ürünün resmi olarak yakında tanıtılacağının bir işareti olabilir.

FCC dosyaları, yaklaşan ürünler hakkında yeni bilgiler sunabiliyor. Ancak ne yazık ki, Pixel Watch 2 için bu dosyalardan elde edilen bilgiler, ultra geniş bant (UWB) özelliğinin bu nesil saatte olmadığını gösteriyor.

Dosyalar, Wi-Fi/Bluetooth modeli olarak G4TSL ve iki hücresel model olan GC3G8 ve GD2WG olmak üzere üç modeli işaret ediyor. Daha önceki dedikoduların aksine, bu model kodlarında UWB’ye dair bir atıf bulunmuyor.

UWB’nin yokluğu, giyilebilir teknoloji alanında büyük bir potansiyel taşıdığı için bir hayal kırıklığı olabilir. Eşya takip cihazları (örneğin, AirTag, Samsung Galaxy SmartTag) ile tanınan UWB, aracınızın kilidini açma gibi özellikler için de kullanılabilir.

Google, kişisel güvenlik düşüncesiyle Find My Device ağının genişlemesini ertelediğini duyurdu. Bu nedenle UWB’nin Pixel Watch 2’de olmaması büyük bir sorun olmayabilir.

Dosyalarda ayrıca metal örgü kayışı ve ince metal kayışın yanı sıra bazı ilginç detaylar da yer aldı. Google, Pixel Watch’un piyasaya sürülmesiyle birlikte metal bir örgü kayışı olacağını belirtmişti ancak Milanese versiyonu eksikti. İnce metal kayışın ne olduğu ise şu anda belirsiz.

UWB olmaksızın, Pixel Watch 2’ye dair dedikodular, Google’ın genel sağlık takibi ve pil ömrü üzerinde iyileştirmeler yapmaya odaklandığını gösteriyor. Saat, stres izleme için Fitbit Sense 2’nin cEDA sensörünü alacak ve Google, Fitbit uygulaması için bir yeniden tasarım duyurdu. Cihazda Wear OS 4’ün bulunması ve Google’ın Samsung’un Exynos W920 çipinden Qualcomm’un Snapdragon W5 Plus platformuna geçişi bekleniyor.

Pixel Watch 2, ilk modelin başlangıcında karşılaşılan ana sorunları olan genel sağlık izleme ve pil ömrünü iyileştirme vaadiyle bu sonbaharın en ilginç akıllı saat lansmanlarından biri olmaya aday görünüyor. Daha fazla detay için beklememiz gerekecek, ancak şu ana kadar bu, yeni nesil akıllı saat meraklıları için heyecan verici bir gelişme.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER