Teknoloji

Google’dan Pixel Watch 2 için bilgi kırıntıları gelmeye devam ediyor

google pixel watch 2

Google, Pixel Watch 2’nin yeni bir tanıtım videosunu yayımladı ve akıllı saat ilk modeline oldukça benziyor. Ancak yeni taç, IP68 sertifikası ve farklı bir sensör dizilimi gibi dikkat çekici farklılıklar var.

4 Ekim’de New York’ta düzenlenecek olan Made by Google lansman etkinliği öncesinde Google, yeni Pixel serisine dair birçok ipucu vermeye başladı. Ancak Pixel Watch 2 hakkında gördüklerimiz oldukça kısıtlıydı. Yeni video, tasarımda gerçek farklılıkları ilk defa görmemize olanak sağladı.

Pixel Watch 2’nin sensörü yeniden tasarlandı

En büyük fark sensör diziliminde. İlk Pixel Watch‘da EKG elektrotları olan bir çerçeve ve dikdörtgen optik sensörlerin bulunduğu ince bir hap şeklinde bir dizilim vardı. Ancak Pixel Watch 2’de daha dairesel bir tasarım ve daha küçük LED’ler var. Dedikodular, Pixel Watch 2’nin Sense 2’nin sürekli elektrodermal aktivite sensörünü barındıracağını gösteriyor. Bu da tasarımın neden değiştirildiğini açıklayabilir.

IP68 sertifikası da görülebiliyor. Orijinal Pixel Watch sadece “50 metre suya dayanıklılık” derecesine sahipti. Ancak IP68, toz direnci de sağlıyor.

Son olarak, taç ekranla daha uyumlu bir şekilde yerleştirilmiş. Orijinal modelde küçük bir çentik bulunuyordu. Bunun dışında, Pixel Watch 2’nin genel tasarımı ilk modele oldukça benziyor. Bu, önemli yükseltmelerin yazılım veya iç bileşenlerden gelebileceğine işaret ediyor. Örneğin, Pixel Watch 2’nin Qualcomm Snapdragon W5 Plus platformunu Samsung’un eski nesil Exynos çipinin yerine kullanması bekleniyor.

Google, Pixel Watch 2’yi 4 Ekim’de ön siparişe açacağını ve aynı gün büyük bir Pixel etkinliği düzenleyeceğini belirtti.

Pixel Watch 2’nin ekran çözünürlüğü ve pil ömrü hakkında henüz kesin bilgiler yok. Ancak, yeni modelin eski modele göre daha yüksek bir çözünürlük ve daha uzun pil ömrü sunması bekleniyor. Ayrıca, cihazın daha fazla spor modu ve sağlık izleme özellikleri sunabileceği de gündemde. Yani 4 Ekim’de yapılacak lansmanda bu konulara da açıklık getirilebilir.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER