Teknoloji

Google Pixel Watch 2, Fitbit saatlerden tanıdığımız özelliklerle gelecek

google pixel watch 2

Google, Pixel ailesinin en yeni üyelerini bu hafta içinde gözler önüne çıkaracak. Ancak tanıtılacak cihazlarla ilgili sızıntılar durmaksızın devam ediyor. Bunların en yenilerinden birisi de, Google Pixel Watch 2 akıllı saatin özelliklerine ışık tutuyor. Ünlü duyumcu Evan Blass tarafından yapılan paylaşım, Pixel Watch 2’nin Fitbit ürünlerinden aşina olduğumuz özelliklere sahip olacağını gösteriyor.

Sızan Pixel Watch 2 görüntülerinden biri, Fitbit Sense 2’nin “Vücut tepkileri” özelliğinin akıllı saatte de olduğunu gösteriyor. Bu özellik, kullanıcılara stresli hissettikleri zamanları söylüyor. Mevcut Pixel Watch’ta bu özelliği etkinleştirmek için gerekli olan elektrodermal aktivite (EDA) sensörü bulunmasa da Pixel Watch 2’de bu sensörün bulunacağı anlaşılıyor.. EDA sensörleri, stresli olduğunuzu tespit etmek için cildinizdeki çok küçük miktardaki ter miktarını ölçerken; aynı zamanda kalp atış hızı değişkenliğini, cilt sıcaklığını ve diğer ölçümleri de hesaba katıyor.

Pixel Watch 2’deki Vücut tepkileri ekranının, Fitbit Sense 2’deki versiyondan farklı bir arayüze sahip olması dikkat çekiyor Pixel Watch 2’nin sunduğu görünüm, günün hangi saatlerinde mutlu veya stresli göründüğünüzü gösteren emoji yüz simgelerini içeriyor. Antrenman ekranları da Pixel Watch 2 ile yenilenenler arasında yer alıyor. Sızan görsele bakıldığında, kullanıcıların antrenman sırasında kalp atış hızı hedefini yakalayıp yakalamadıklarının açık şekilde gösterildiği anlaşılıyor.

Google Pixel Watch 2 için daha önce paylaşım yapmıştı

Google geçtiğimiz ayın başlarında Pixel Watch 2 hakkında bilinçli olarak bir tanıtım videosu paylaşmıştı. Ağustos ayında ise Pixel 8 Pro ve Pixel Watch 2’nin varlığı şirket tarafından yanlışlıkla doğrulanmıştı. Şirketin yeni akıllı saatini Pixel 8 Pro ile birlikte paket hâlinde sunabileceği de konuşuluyor.

Google Pixel Watch 2 ve Pixel ailesinin diğer yeni üyeleriyle tanışmak için çok uzun süre beklemeye gerek yok. Şirketin yeni ürünleri 4 Ekim’de Türkiye saatiyle 17.00’da başlayacak etkinlikle resmiyet kazanacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER