Teknoloji

Google akıllı saat pazarında yarışa Pixel Watch 2 ile devam ediyor

google pixel watch 2

Google Pixel Watch 2 adını taşıyan en yeni akıllı saatini Pixel 8 ve Pixel 8 Pro ile birlikte gözler önüne çıkardı. Akıllı saat görsel bakımından selefinden farklı olmasa da, hem bileşenlerde hem de yazılımda önemli değişiklikler söz konusu. Yazılım tarafındaki değişiklikler Wear OS 4 ile geliyor.

İlk Pixel Watch, Exynos 9110 işlemciyle kullanıcıların karşısına çıkmıştı. Pixel Watch 2’de bu işlemcinin yerini Snapdragon W5+ Gen 1’e bırakıyor. Bu işlemciye yine 2 GB RAM eşlik ediyor. 4 nm tasarımıyla üretilen Snapdragon W5+ Gen 1, orijinal versiyondaki kısa pil ömrü sorununa çözüm getirmeyi hedefliyor. Pixel Watch’ta 294 mAh olan pil kapasitesi yeni modelde 306 mAh’e çıkıyor. Google, Sürekli Açık Ekran özelliğinin aktif olduğu senaryolarda bile 24 saat pil ömrü vadediyor.

Pixel Watch 2, sadece 41 mm kasa boyutu seçeneğiyle kullanıcıların karşısına çıkıyor. 1.2 inç büyüklüğündeki yuvarlak OLED ekran, 384 x 384 piksel çözünürlük sunuyor. Ekran çözünürlüğü orijinal Pixel Watch’a kıyasla düşse de, bunun pil ömrüne olumlu bir katkı yapacağı belirtiliyor. Bu ekran için geniş bir kadran yelpazesi mevcut.

Google, kadran seçeneklerini dört grupta topluyor. Bunlar Accessible (Erişilebilir), Arc (Yay), Gold Digital ve Analog Bold adını taşıyor. İlk grupta tamamen okunulabilirlik ön plana alınarak hazırlanan sade tasarımlar bulunuyor. Analog Bold grubunda da rakamların büyük olduğu sade seçenekler mevcut. Arc kategorisinde süreç çubuğu işlevi gören ve gün içindeki hareketlerin kaydını gösteren yayların olduğu kadran seçenekleri yer alıyor. Bu gruptaki kadranlara farklı komplikasyonlar ekleyerek ekranda mümkün olduğunca fazla bilgi gösterilebiliyor.

Tıpkı selefi gibi, Google Pixel Watch 2 de optik kalp atış hızı sensörüne sahip. Akıllı saat, yine Pixel Watch gibi, kandaki oksijen seviyesini de ölçebiliyor. Stres seviyesini de izleyebilen Pixel Watch 2, kullanıcılarına uyku kalitelerine dair detaylı bir rapor da sunabiliyor. Rakipleri Apple ve Samsung’un sunduğu EKG özelliği, Google’ın akıllı saatinde mevcut değil.

google pixel watch 2

Suyun altında 5 ATM basınca kadar çalışabilen Pixel Watch 2, suya ve toza karşı IP68 dayanıklılık sertifikasına sahip. Ultra geniş bant desteği ise Pixel Watch 2’nin önemli yenilikleri arasında yer alıyor. Ultra geniş bant sayesinde saat aynı özellikli diğer cihazların konumunu Bluetooth’a kıyasla daha doğru şekilde takip edebiliyor. Bunun Google’ın Cihazımı Bul ağı için önemli bir ekleme olduğu söylenebilir.

İnternet devi yeni saati için farklı kayış seçenekleri sunuyor. Buna ek olarak, 30 dolarlık yeni bir şarj cihazı da Pixel Watch 2 ile geliyor.

Google Pixel Watch 2 için ne kadar ödemek gerekiyor?

Google Pixel Watch 2’nin Bluetooth versiyonunun fiyatı 350 dolar olarak belirlendi. LTE desteği isteyenlerin cebinden ise 400 dolar çıkacak.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER