Teknoloji

Google Pixel Watch 2, daha verimli bir işlemci ve ultra geniş bant desteği ile gelecek

google pixel watch 2

Google’ın Pixel Watch 2 modeli, genellikle güvenilir bir sızıntı kaynağı olan Kamila Wojciechowska‘nın Android Authority için yazdığına göre, daha verimli bir işlemci ve ultra geniş bant (UWB) desteği sayesinde çok daha iyi bir pil ömrü sunabilir.

Pixel Watch 2: Daha verimli işlemci ve UWB desteği

Yeni sızıntı, söylentilere göre Pixel Watch’ın halefi olan cihazın, daha verimli 4nm Qualcomm Snapdragon W5 Plus çipi kullanacağını belirtiyor, bu da önceki raporları destekliyor.

Yeni çip, performansını önemli ölçüde artırabilir ve platforma çok günlük pil ömrü getirebilir. İlk Pixel Watch, en fazla 15 saat pil ömrü sunan çok daha yavaş bir 10nm Exynos 9110 kullanmıştı.

Apple, AirTags ve en yeni nesil AirPods Pro‘nun hassas bulunmasını sağlamak için UWB’yi kullanırken, Samsung da Galaxy Smart Tag etiketleri ve Buds 2 Pro için bunu kullanıyor. Google’ın Pixel serisi; Pixel 6 ve 7 akıllı telefonların Pro sürümlerinde, ayrıca Pixel Fold ve Pixel Tablet’te zaten UWB çiplerini içeriyor.

Eğer Pixel Watch 2, UWB desteği kazanırsa, Google’ın saati sadece şirketin Cihazımı Bul ağında daha kolay bulunabilir hale gelmeyecek, aynı zamanda bu kablosuz teknolojiyi edinecek ilk Android akıllı saat olacak. Bu, saatinizle arabanızı kilidini açma gibi diğer pratik özellikleri etkinleştirebilir. Ancak Apple’ın Apple Watch’taki U1 çip ile ne kadar az işlevi yerine getirdiğini göz önünde bulundurarak, beklentileri şimdilik düşük tutmanın iyi olacağını söyleyebiliriz.

Saatın pil kapasitesi de, ilk Pixel Watch’taki 294mAh’den 306mAh’ye çıkarılacak. Bu da tek başına pil ömrünü biraz daha iyileştirecektir. Wojciechowska, saatin “sorunsuz güncellemeleri” destekleyeceğini de yazıyor. Bu, bir cihazın güncellenme sürecini hızlandırmayı amaçlayan Android güncelleme sürecine atıfta bulunuyor olabilir. Bu süreç, güncellemeyi bölümlere ayırır ve yalnızca yeniden başlatma sonrası uygular.

Wojciechowska, son zamanlarda birkaç Pixel sızıntısı yayınladı, bunlar arasında o zamanlar henüz duyurulmamış olan Pixel Fold’un kendisi de bulunuyordu. UWB desteği ve yeni işlemci, Google’ın akıllı saat pazarındaki konumunu güçlendirecek bir adım olabilir. Pixel Watch 2’nin, kullanıcılarına sunduğu özelliklerle bu pazarda önemli bir oyuncu olma potansiyeli var.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER