Teknoloji

Pixel 4 Google Asistan ile iletişim için yeni bir yol sunacak

google asistan pixel 4

Hâlihazırda akıllı telefonlarda Google Asistan‘la etkileşime geçebilmek için bir butona basmak, “OK Google” demek veya telefonu kenarlarından sıkıştırmak gibi yöntemler kullanılıyor. Ancak Pixel 4 serisiyle birlikte dijital asistanı uyandırmak için yeni bir seçenek daha sunulacak gibi görünüyor.

9to5Google sitesinde yer alan habere göre, “konuşmak için kaldır” olarak tanımlanabilecek bir özellik yakında kullanıcıların karşısına çıkacak. Android telefon sahipleri, cihazlarını bulunduğu yerden kaldırdıklarında Google Asistan ile konuşmaya başlayabilecek.

Telefon yerinden kaldırıldıktan sonra sesle etkileşim süreci işleyecek. Gerekli ses eşleştirme sürecinin tamamlanmasının ardından Asistan tam olarak çalışmaya başlayacak. Yani yoldan geçen birinin sizin telefonunuzu eline alıp Google Asistan’ı kullanması mümkün olmayacak.

Bu özelliğin Pixel 4’ün gelecek hafta gerçekleştirilecek tanıtıma kadar hazır olup olmayacağı henüz bilinmiyor. Özelliğin daha sonra yayınlanacak bir güncellemeyle Pixel 4’lere gönderilmesi muhtemel görünüyor.

Pixel 4 15 Ekim’de tanıtılacak

Google geçtiğimiz mayıs ayında gerçekleştirdiği I/O etkinliğinde Google Asistan’a eklenecek bazı özellikleri duyurmuştu. Önümüzdeki dönemde Google Asistan’ın çevrimdışıyken bile bazı soruları yanıtlaması mümkün olacak. Google, yazılımı da Pixel 4’ün ayırt edici özelliklerinden biri olmasını hedefliyor.

Pixel 4 serisi, 15 Ekim’de düzenlenecek etkinlikte gözler önüne çıkacak. Google’ın bu etkinlikte başka cihazları tanıtma ihtimali de oldukça yüksek görünüyor.

İLGİLİ HABERLER