Teknoloji

Google’dan Pixel 4 serisine artırılmış gerçeklik dopingi

google pixel 4

Google Pixel 4 ve Pixel 4 XL sahipleri Google’ın artırılmış gerçeklik (AR) hayvanlarını veya aramalarda karşılarına çıkan diğer sanal 3D nesneleri çok daha gerçeğe yakın biçimde görebilecek. İnternet devinin ARCore yazılım geliştirme kitinden yararlanarak farklı deneyimler sunan AR için Google Play Servisleri uygulaması, “Çift kamera stereo derinlik” özelliğiyle güncellendi.

Bu destekten yararlanacak cihazların Pixel 4 ve Pixel 4 XL’in olacağı da ARCore uyumlu cihazlar listesinde görülüyor. Burada söz konusu desteğin telefonlara önümüzdeki haftalarda ulaştırılacağı belirtiliyor.

Günümüzde pek çok telefonda birden fazla kamera bulunsa da, ARCore sadece tek kameradan faydalanıyordu. İki kamerayı birden kullanmanın ARCore için daha iyi bir derinlik algısı sağlaması bekleniyor. Böylelikle AR nesnelerinin dünyaya daha gerçekçi şekilde yerleştirilmesinin de önü açılıyor.

Google Pixel 4 serisine gelecek olan çift kamera desteğinin diğer cihazlara ne zaman açılacağı şu an için belirsizliğini koruyor. Ancak önümüzdeki dönemde Google Pixel 5 ve diğer çift kameralı telefonlara da bu özelliğin gelmesi sürpriz olmayacaktır.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER