Teknoloji

Pinterest hikaye özelliğini daha görünür hâle getiriyor

pinterest hikaye
Teknoblog içeriklerine Google Haberler’de abone olun:

Pinterest, mobil uygulamasında hikaye özelliğini bir süre önce sunmaya başlamıştı. Bir süre bu hikayeleri diğer paylaşımlara benzer biçimde gösteren Pinterest, sonunda bu inadından vazgeçiyor. Artık Pinterest’in iOS ve Android uygulamalarını kullananlar, hikayeleri ana ekranın üst kısmına sıralanmış biçimde görecek.

“Hikaye Pin’leri” özelliği eylül ayından bu yana kullanımda. Instagram ve Facebook gibi platformlardakine benzer formatta işleyen bu hikayeler, eski tasarımda diğer paylaşımların arasında fark edilmeyebiliyordu. Ancak yeni tasarımla hikayeler daha belirgin hâle geliyor.

Pinterest’te takip edilmeyen kullanıcıların hikayelerini de keşfetmek bu sayede mümkün olacak. Şirket bu tasarım değişikliğiyle hikayelerin kullanımını biraz daha artırmayı hedefliyor. Pinterest’te hikayelerin, diğer platformlardan farklı olarak, 24 saatin sonunda kaybolmadığını belirtmekte de fayda var.

Pinterest hikaye özelliğini çok önemli bir kısıtlamayla sunuyor. Şu an için sadece belli sayıda işletmeye ve kullanıcıya hikaye oluşturma imkanı veriliyor. Pinterest’in bu özelliği ne zaman daha geniş ölçekli kullanıma sunacağı belirsizliğini koruyor.

İLGİLİ HABERLER