Bilim

Pinterest aşı karşıtlığıyla mücadeleye devam ediyor

pinterest

Pinterest, aşılarla ilgili terimlerle arama yapan kullanıcılarına, onların güvenliği adına, daha doğru ve bilimsel bilgiler sunacak. Şirketten yapılan açıklamada, söz konusu bilgilerin bilimsel kuruluşlardan sağlanacağı belirtildi. Bundan böyle Pinterest’te “kızamık” veya “aşı emniyeti” gibi terimlerle arama yapanların karşısına ilk olarak sosyal ağ tarafından sağlanan içerikler çıkacak.

Pinterest’in birlikte çalışacağı kuruluşlar arasında Dünya Sağlık Örgütü (WHO), ABD Hastalık Kontrol ve Korunma Merkezi (CDC), Amerikan Pediatri Akademisi (AAP) ve WHO tarafından kurulan Aşı Güvenliği Ağı (VSN) bulunuyor. Aşı Güvenliği Ağı, farklı dillerde aşı güvenliğiyle bilgiler sağlayan internet sitelerinden oluşuyor.

Pinterest’in yeni özelliği, İngilizce konuşan kullanıcılar için hem web’de hem de sosyal ağın mobil uygulamalarında kullanıma sunuldu. Şirketten yapılan açıklamada özelliğin başka arama terimlerini ve dilleri kapsayacak şekilde genişletilmesinin planlandığı belirtildi. Sosyal ağ, kullanıcılara sunulan bilgilerin daha çarpıcı hâle gelmesini sağlayacak görsel anlatım materyalleri için de bu kuruluşlarla çalışmalar yürüttüğünün altını çizdi.

Pinterest aşı karşıtılığıyla mücadele konusunda diğer sosyal ağların önünde

Pinterest’in aşı güvenliği konusundaki hamleleri daha önce başlamıştı. Sosyal ağ, aşılarla ilgili aramalarda sonuç göstermeyi durdurmuştu. Buna ek olarak, platformdaki mevcut aşıyla ilgili görsellere de uyarı metinleri eklemişti. Pinterest’in bu konuda diğer sosyal platformlara kıyasla daha başarılı bir mücadele sergilediği söylenebilir.

Pinterest, bazı kullanıcı içeriklerini karartma pahasına da olsa, cesur kararlar almaktan çekinmiyor. Şirket; “intihar”, “kendini kesmek”, “bulimia” gibi terimlerle yapılan aramalarda da kullanıcıların karşısına destek almalarını öneren bir mesaj çıkarıyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER