Teknoloji

Pinterest kullanıcılarının rahatlamasına yardım edecek

microsoft pinterest türkiye

Pinterest‘in alışılagelmiş sosyal ağlardan daha farklı olduğu söylenebilir. Öncelikli olarak, sosyal ağın 250 milyon kullanıcısı vakitlerini kendilerini mutlu edecek şeylerden oluşan koleksiyonlar hazırlamak için harcıyor. Başkalarını mutsuz edecek türden içerikler Pinterest’te pek fazla görülmüyor. Pinterest; genel eğilimden farklı olarak kasvetli şeyler arayan kullanıcılarına da müdahale etmeye hazırlanıyor.

Yeni bir “duygusal zindelik aktiviteleri seti” duyuran sosyal ağ, kaygı veya stres işaret eden terimlerle arama yapan kullanıcılarına bu aktiviteleri otomatik olarak önerecek. Bu egzersizlerden birinde Stanford Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne bağlı Brainstorm laboratuvarının da katkısı bulunuyor. İşin özünde, Pinterest kullanıcılarından derin nefesler almalarını istiyor.

Pinterest’in daha önce de kullanıcı aramalarını daha pozitif bir istikamete yönlendirmeye çalıştığını belirtmek gerekiyor. Wired‘ın haberine göre; sosyal ağda “bulimia”, “intihar”, “kesme”, “sakatlama” gibi terimlerle yapılan aramalarda kullanıcıların karşısına “Yeme bozukluğu mu yaşıyorsunuz?” şeklinde mesajlar çıkıyor. Hatta bazı aramalarda kullanıcılara intihar destek hatlarının numaraları gösteriliyor.

pinterestPinterest, önümüzdeki dönemde “aşılar” gibi tartışmalı konularda yapılan aramalarda da sonuçları öne çıkarmaktan vazgeçecek. Sosyal ağ, böylelikle yanlış ve kötü bilgilerin yayılmasını nispeten de olsa engellemeyi amaçlıyor.

Sosyal ağlar, hâlâ belli kişiler tarafından topluma zararlı olarak değerlendiriliyor. Bu nedenle Pinterest’in kendisini bir sosyal ağ gibi göstermek istememesi büyük önem taşıyor. Dolayısıyla Pinterest için atılan yeni adımların mantıklı olduğu rahatlıkla söylenebilir.

İLGİLİ HABERLER