Teknoloji

Picasa’ya uğrayanlar artık Google+’ya yönlendiriliyor

Google, Google+’ı şirketin tüm servisleri için bir durak noktası hâline getirmeyi amaçlıyor. Bu noktada çoğu Google servisi Google+ çatısı altından sunulmaya başladı. Picasa kullanıcıları da Picasa ana sayfasını ziyaret ettiklerinde bundan böyle Google+’ya yönlendirilecek. Bu son adımla birlikte Google kullanıcıları biraz tenhalıktan muzdarip olan sosyal ağa daha fazla çekmeyi hedefliyor.

google-plus-icon-logo

Bu arada Google bu değişiklikten hoşlanmayacak kullanıcıları da düşünerek eski Picasa arayüzüne geri dönüşü sağlayan küçük bir bağlantıyı da sayfaya ekledi. Bu banner bağlantısına tıklayan kullanıcıların bilgisayarına küçük bir çerez ekleniyor ve gelecekte Picasa’yı ziyaret ettiklerinde eski versiyona yönlendiriliyorlar.

Söz konusu uygulama yaklaşık bir haftadır yürütülüyor, ancak Google’ın fotoğraf görüntülemek isteyenleri birkaç aydır Picasa yerine Google+’ya yönlendiriyor; aynı fotoğraflar iki servis arasında eş zamanlı şekilde tutuluyor. Picasa faaliyet göstermeye devam etse de, Google sosyal ağını daha fazla tanıtmak ve kullanıcıları bu servise daha çok çekmek istiyor. Bu nedenle diğer servislerin geri plana atılıp Google+’nın daha fazla önde olması gibi bir durum söz konusu. Neyse ki, Google bu konuda çok fazla zorlayıcı değil ve kullanıcılarına eski alışkanlıkları devam ettirmek için gerekli imkanı sağlıyor. Eğer bir Gogole+ hesabınız yoksa, Picasa’yı eskiden olduğu gibi kullanmaya devam edebilirsiniz.

İlgili >> CNET

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER