Teknoloji

Photoshop iPad uygulamasına masaüstünden yeni özellikler

Photoshop iPad uygulamasına masaüstünden yeni özellikler

Photoshop iPad uygulamasına birtakım yeni özellikler eklendi. Bu yeni özelliklerin arasında ince kenar fırçası ve tuval döndürme aracı da bulunuyor.

İnce kenar fırçası, fotoğrafçılar için önemli bir fırçadır, çünkü kürk veya saçın kenarlarını herhangi bir doğrulukla seçmenin tek yolu bu oluyor. Bu araç, seçimini iyileştirmek istediğiniz kenarları fırçalamanızı ve ardından tam olarak ne seçmek istediğinize odaklanmak için bazı kontrollerle oynamanızı sağlıyor. Arayüz, dokunmatik kontrollerle kullanım için basitleştirildi. Ancak Adobe, aracın masaüstü sürümü ile aynı sonuçları vereceğini söylüyor.

Tuvali döndürme ise diğer önemli yenilik. Bu diğeri kadar heyecan verici bir araç değil, ancak iPad’de çok daha yararlı olacaktır. Artık üzerinde çalıştığınız tuvali iki parmağınızla dokunup çevirerek döndürebilirsiniz; bu, tabletin kendisini tekrar tekrar konumlandırmadan eskiz yapmak için kullanışlı olmalıdır.

Photoshop iPad uygulamasına masaüstünden yeni özellikler

Photoshop geçen yıl iPad için çıkarıldığı zaman kullanıcılar, eksik özellikler yüzünden hayal kırıklığına uğradı. Masaüstü sürümü 30 yaşında, ayrıntılı ve güçlü araçlarından oluşan uzun bir liste var. Doğal olarak Adobe’nin hepsini bir seferde tablete getirmesi mümkün değil. Ancak eğriler gibi, yaygın olarak kullanılan çok sayıda araç eksikti, bu da uygulamanın pek çok insan için kullanılamayacağı anlamına geliyordu. Adobe, hızlı bir şekilde yeni özellikler getireceğine söz vermişti. Ve o zamandan bu yana uygulamanın yeteneklerini düzenli güncellemelerle geliştirmeye devam ediyor.

Teknoblog’u XFlipboard, Google Haberler ve Instagram‘da takip et!

İLGİLİ HABERLER