Teknoloji

Camera Raw desteği Photoshop iPad uygulaması için geliyor

photoshop ipad camera raw

Adobe, Camera Raw’u Photoshop iPad sürümüne getiriyor. Bu yeniliğin nasıl çalışacağını ise yukarıda izleyebileceğiniz, uygulamalı bir videoda gösterdi.

iPad’de Photoshop’un kıdemli ürün müdürü olarak görev yapan Ryan Dumlao, Camera Raw’un doğrudan bir kameradan (kendi sunumunda bir Fujifilm makine kullandı) içe aktarılan RAW ve DNG fotoğraflarını veya iPhone 12 Pro ve 13 Pro’dan ProRAW dosyalarını düzenlemek için nasıl kullanılabileceğini gösteriyor.

Camera Raw, Photoshop içinde gelişmiş RAW görüntü düzenlemeye izin veren ve uzun süredir varlığını koruyan bir eklentidir. Aynı zamanda Lightroom’un işleme motorunun teknik temelini oluşturur. Dumlao’nun videosu, masaüstü sürümüne taşınabilen tahribatsız düzenleme amacıyla RAW dosyasını akıllı bir nesne olarak içe aktarmak da dahil olmak üzere, Photoshop’ta çeşitli ayarları ve pozlama parametrelerini nasıl düzenleyebileceğinizi gösteriyor. Dumlao, sunumunda, tek tek ağaç dallarını kaldırmak ve fotoğrafındaki belirli bir ipin rengini ayarlamak gibi görevleri gerçekleştirmek için Photoshop özelliklerini kullanıyor.

Birçok fotoğrafçı Lightroom’u birincil düzenleme aracı olarak kullanırken, iPad için Photoshop’a Camera Raw eklemek, Photoshop’u iş akışlarının büyük bir parçası olarak kullanan iPad sahipleri için fotoğraf düzenleme yeteneklerini önemli ölçüde genişletecektir. Adobe, özelliğin tam olarak ne zaman yayınlanacağını açıklamadı, yalnızca yakında geleceğini söylemekle yetindi.

İLGİLİ HABERLER