Teknoloji

Adobe Lightroom ve Photoshop iPad uygulamaları arasında fotoğraf taşımak kolaylaşıyor

adobe lightroom

Adobe, Lightroom ve Photoshop‘un iPad uygulamaları arasında fotoğraf taşımayı kolaylaştırıyor. Dağıtıma çıkan son güncellemeyle birlikte Lightroom’a “Photoshop’ta düzenle” butonu ekleniyor. Bu butona dokunulduğunda üzerinde çalışılan fotoğraf doğrudan Photoshop uygulamasına gönderiliyor.

Photoshop uygulamasında ise kullanıcılar fotoğraf üzerinde çalıştıktan sonra “Lightroom’a gönder” yazısına dokunarak fotoğrafı Lightroom’a iade edebiliyor. Kullancılar diledikleri takdirde fotoğrafı Cloud PSD olarak saklayıp Photoshop üzerinde de saklayabiliyor.

Adobe’nin uygulamaları arasında fotoğraf taşımak, iPad kullanıcılarının yaşadığı küçük ancak önemli sıkıntılardan birisiydi. Fotoğrafları Lightroom ve Photoshop arasında taşımak, editörlerin iş akışında sıklıkla yapılan işlemlerden biri olduğu için yapılan bu değişikliğin kullanıcıları belirgin ölçüde rahatlatacağı söylenebilir.

Adobe, Lightroom ve Photoshop için başka yenilikler de duyurdu. Lightroom’a birden fazla platformda “local Hue” isimli yeni bir ayarlama aracı eklenirken, kullanıcıların bir işin farklı versiyonlarını farklı platformlarda kaydetmesi mümkün hâle geldi. Photoshop’un masaüstü uygulamasına ise geliştirilmiş bir nesne seçim aracı eklendi.

İLGİLİ HABERLER