Ulaşım

Peugeot elektrikli otomobil vizyonunu Inception ile sergiliyor

peugeot inception

Peugeot Inception adını taşıyan konsept otomobilini CES 2023‘te gözler önüne çıkardı. Inception, şirketin elektrikli otomobillerin geleceğiyle ilgili vizyonunun bir göstergesi olarak tanımlanıyor. Belirgin köşeleri ve keskin hatlarıyla dikkat çeken otomobilde panoramik ön cam ve cam tavan bütünleşiyor.

Şirketten yapılan açıklamada, otomobilin kasasında çok iyi metal pigmentlerinin kullanıldığı belirtildi. Ön farların şirketin klasik logosundaki aslanın pençelerine bir gönderme olduğuna dikkat çekildi.

Inception 800 volt 10 kWh bataryasıyla tek bir şarjın ardından 800 kilometre yol katedebiliyor. Sadece beş dakikalık bir şarj işlemi ise otomobile 150 kilometre yol gidebilecek enerjiyi veriyor. Dört çekişli otomobilin bataryası endüksiyon yöntemiyle doldurulabildiği için kabloya ihtiyaç duyulmuyor. İki elektrikli motoruyla 680 hp güç üretebilen Inception, 3 saniyeden kısa bir süre içinde 0’dan saatte 100 kilometre hıza çıkabiliyor.

peugeot inception

Peugeot Inception ile yeni kokpit tasarımını da sergiliyor

Inception’da Peugeot’nun yeni nesil kokpit tasarımını görmek de mümkün oluyor. Klasik direksiyonun yerini şirketin “Hypersquare” adını verdiği dikdörtgen bir direksiyon alıyor. Bu direksiyonun ortasında çeşitli bilgiler gösteren tablet şeklinde bir ekran bulunuyor. Ekranın dört köşesindeki yuvarlak alanlar ise aracın farklı noktalarını kontrol etmek için kullanılabiliyor.

peugeot inception

Peugeot Inception’ın pek çok elektrikli otomobilinin ilham kaynağı olacağını belirtti. Bu tasarım üstüne geliştirilen ilk otomobiller 2025’te yola çıkacak.

İLGİLİ HABERLER